Pečené zajačie stehná

Ingrediencie:

Pre 4-6 osôb

·         2 zajačie predné nohy

·         50g soli

·         1 PL feniklových semienok

·         1 cibuľa

·         ½ cesnaku

·         ½ mrkvy

·         200g hnedákov alebo iných horských hríbov

·         ½ PL mletého nového korenia

·         ½ PL čierneho korenia

·         3 vetvičky divokého tymiánu

·         500ml silného červeného vína ( odporúčame ovocné červené víno)


Potrebné príslušenstvo

·         liatinový rošt Cast Iron Grid

·         okrúhla odkvapkávacia misa Round Drip Pan

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na priame pečenie s použitím liatinového roštu.

Postup

1. Zbavte sa všetkých nepotrebných a krvavých častí mäsa. Dajte rozpustiť soľ do 1litra vody, pridajte fenikel a do nálevu vložte nohy. Skontrolujte aby boli nohy celé namočené v náleve a dajte do chladničky na min. 1 deň a max. 4 dni.

2. Zapáľte drevné uhlie a zohrejte EGG s liatinovým roštom na teplotu 225°C. Vyberte mäso z nálevu a odstráňte z neho všetky blany. Opláchnite nohy pod studenou vodou a utrite do sucha kuchynskou papierovou utierkou. Očistite cibuľu a cesnak. Cibuľu nahrubo nasekajte. Očistite mrkvu a nakrájajte na veľké kusy, kefkou očistite hríby a nakrájajte na štvrťky.

3. Do EGG dajte zohriať okrúhlu misu na rošt. Do misy dajte zeleninu, všetky byliny a koreniny a orestujte. Potom vložte nohy a pridajte červené víno. Pridajte vodu ak je potrebné, aby všetko bolo dobre podliate. Zatvorte kopulu EGGu  a mierne uzatvorte vzduchový ventil a dvojfunkčný liatinový vrchnák na to, aby teplota vo vnútri EGGu pomaly klesla na 125°C. Nohy nechajte variť približne 2 hodiny až pokiaľ nie je mäso hotové. Pravidelne kontrolujte vodu v mise, ak je málo, dolejte.

 

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky