Bapao s pancettou, hľuzovkou a sladko kyslá chilli omáčka

Suroviny na varenie


Na 10 porcii
      2 lyžice hrubej morskej soli
      2 lyžice cukru
      400g pancetta / talianska slanina /hrubšie      nakrájaná/
      5g truffle / hľuzovka biela /
      1 šampiňón

Na cesto potrebujete:
       250g múky
       10g cukru
       25g masla
       135ml mlieka
       12,5g kvasnice
       5g soli
Na omáčku potrebujete:
       ½ chilli papričky
       1strúčik cesnaku
       1dl vody
       50ml octu
       50g cukru
       2 lyžice jemne nasekanej petržlenovej vňate
       zemiakový škrob



Potrebné príslušenstvo:
       konvEEGtor na nepriame pečenie
       antikorový rošt Steinless Steel Grid

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na nepriame pečenie s použitím konvEGGtora a antikorového roštu.

Postup

1. Zmiešajte cukor a soľ dokopy.Touto zmesou obaľte pancettu. Zakryte ju a nechajte marinovať asi na 6 hodín v chladničke.
2. Zohrejte EGG spolu s konvEEGtorom - nohami nahor - a antikorový rošt Stainless Steel Grid na teplotu 140°C a grilujte pancettu asi 1 hodinu. Nechajte pancettu poriadne vychládnuť a nakrájajte na kocky.
3. Zatiaľ si spravíte cesto tak, že do misky dáte múku, cukor, maslo, mlieko, kvasnice, soľ a miesite pokiaľ vám nevznikne pekné foremné cesto.
Čistou utierkou prikryte misku s cestom a nechajte vykysnúť. Nastrúhajte truffle/hľuzovku/, nakrájajte šampiňón na kúsky a zmixujte s kockami pancetty.
4. Zdvihnite rošt, potom na vytvorenie pary si umiestnite alumíniovú alebo ohňovzdornú nádobu s vodou na konvEEGtor a dajte rošt naspäť.
Zohrejte EGG na teplotu 150°C. Rozdeľte cesto na guľky asi 30 gramové a naplňte zmiešanou zmesou, ktorú ste si spravili z  pancetty, hľuzovky a šampiňónu.
Najskôr si palcom urobte dieru do každej guľky, potom dieru vyplňte zmesou a preložte cesto tak, aby ste dieru zavreli.
Položte naplnené guľky /zatvorenou stranou/ na papier na pečenie a pečte približne 15 minút.
5. Medzitým, na omáčku si očistíte chilli papričky, strúčik cesnaku a nakrájajte na drobno. Na panvici si dajte variť vodu s octom, stíšite a pridáte cukor, chilli a cesnak a nechajte pár minút povariť. Dochuťte soľou a korením, ak treba. Odložte panvicu z ohňa, vmiešajte najemno nasekanú petržlenovú vňať a trošku škrobu. Bapao servírujte s chilli omáčkou.

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Nové produkty

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky