Burgundské hovädzie na víne “Boeuf Bourguignon“ s chutnými novými zemiakmi

Ingrediencie:

Pre 4 osoby

·         800g zadné hovädzie

·         100g slaniny /1 plátok/

·         ½ veľkej mrkvy

·         ¼ zeleru

·         ½ póru

·         200g šampiňónov

·         1 veľká cibuľa

·         1 červená paprika

·         3 strúčiky cesnaku

·         1 bobkový list

·         2dl červeného vína

·         5dl mäsového vývaru alebo demi- glace /omáčka na mäso/

·         8 nových zemiakov

·         2 vetvičky petržlenovej vňate

·         2 lyžice rastlinného oleja


Potrebné príslušenstvo

·         liatinový rošt Cast Iron grid

·         kotlík Cast Iron Dutch Oven

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na priame dusenie s použitím liatinového roštu a kotlíka.

Postup

1. Zohrejte EGG na teplotu 200°C a položte liatinový rošt Cast Iron Grid do EGG. Medzitým si nakrájajte hovädzie na pásiky a slaninu na kocky. Očistite mrkvu a zeler a nakrájajte ich na 1x1 cm hrubé kocky. Nakrájajte si pór na kolieska a hríby na štvrťky. Očistite tiež cibuľu, papriku rozkrojte na polovicu a odstráňte stonku a semená, a nakrájajte ich na veľké kusy. Očistite cesnak a na jemno nakrájajte.

2. Do EGG si na rošt Cast Iron Grid položte kotlík Dutch Oven, zohrejte v ňom olej a na rýchlo orestujte cibuľu s cesnakom. Postupne pridajte slaninu, mrkvu, zeler, pór, hríby, papriku a bobkový list počas zohrievania, potom nakoniec prihoďte nakrájaný steak. Pri smažení ingrediencii zmes zakaľte červeným vínom. Vlejte mäsový vývar, kotlík Dutch Oven zakryte vrchnákom a zatvorte kryt EGG. Nechajte dusiť na 20 minút.

3. Medzitým si očistíte zemiaky, uvaríte v jemne slanej vode až do mäkka a precedíte. Nasekajte na jemno petržlenovú vňať ktorú posypte na zemiaky a servírujte s Boeuf Bourguignom.

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky