Clafoutis z fíg s vanilkovým crème fraiche

Ingrediencie pre 4 osoby:
40g masla
550 ml mlieka
375ml smotany
6 vajec
2 vanilkový struk
185g múky
75g cukru
12 čerstvých fíg
250g crème fraiche
práškový cukor
lístky mäty
 


1. Zahrejte svoj EGG na 190 stupňov a použite vložku na nepriame pečenie a nerezový rošt.
2. Do mixéra na cesto vložte mlieko, smotanu, vajcia a semená zo struku vanilky a dobre vymiešajte. Potom postupne  pridávajte preosiatu múku,
cukor a štipku soli. Vymiešajte cesto do hladka.
3. Použite hlboký kameň na pizza do ktorého dajte papier na pečenie. Vlejte dnu cesto a na dnu opatrne poukladajte polky fíg. Vložte do rozohria-
teho EGGu a pečte do zlata asi 45 minút. Potom vyberte von ihneď posypte práškovým cukrom a nechajte na krátko vychladnúť.
4. Do misky dajta crème fraiche a semená z druhého vanilkového struku a práškového cukru podľa potreby. Dobre vymiešame a dáme do chladničky vychladiť.
5. Z clafoutis krájame trojuholníky a na vrh dáme guľku z vanilkového crème fraiche a ozdobíme práškovým cukrom.
 
 Potrebné príslušenstvo:
Vložka na nepriame pečenie
Hlboký pizza kameň

<< 
 
   

Chcete dostávať "Menu mesiaca" automaticky emailom? Prihláste s odberu KLIKNI TU>>>


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky