Dusené bravčové líčka

Ingrediencie:

Pre 4 osoby

 

·         1,5 kg bravčových líc

·         400g zeleru

·         400g zimnej mrkvy

·         400g cibule

·         6 vetvičiek rozmarínu

·         6 vetvičiek tymiánu

·         1dl olivového oleja

·         1l červeného vína

·         1l vody

·         kukuričný škrob

·         soľ a korenie

·         hrubo-zrnný sedliacky chlieb / viď biggreenegg.eu na jeho recept/

 


Potrebné príslušenstvo

·         liatinový rošt Cast Iron Grid

·         kotlík Cast Iron Dutch Oven

EGG nastavenie

Nastavte svoj EGG na priame dusenie s použitím liatinového roštu Cast Iron Grid a liatinového kotlíka Cast Iron Dutch Oven.

Postup

1. Zohrejte EGG a liatinový rošt Cast Iron Grid na teplotu 180°C. Priamo na rošt položte kotlík Cast Iron Dutch Oven bez krytu, aby sa pekne rýchlo zohrial. Medzitým si nakrájajte zeler a mrkvu na kocky a cibuľu na polkrúžky. Nahrubo nasekajte rozmarín a tymián.

2. Nalejte olivový olej do kotlíka Dutch Oven a osmažte bravčové líčka pekne z každej strany. Pridajte zeleninu a bylinky, všetko spolu osmažte a podlejte červeným vínom a vodou. Zatvorte kopulu EGG / nie kryt na kotlík / a nechajte dusiť približne 4 hodiny až kým nebudú bravčové líčka hotové. Častejšie skontrolujte, či je v kotlíku dostatok šťavy. Ak je potrebné, pridajte viacej vody.

3. Ak chcete, nechajte dusené spojiť /zjednotiť/ kukuričným škrobom a dochuťte soľou a korením.

 

 Dusené bravčové líčka servírujte s hrubozrnným sedliackym chlebom.

 

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Nové produkty

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky