Escabeche jemná maslová treska s britva mušľami

Ingrediencie pre 4 osoby:
12 veľkých mušlí britva
500g treska s kožou
maslo
1 kg lúpané paradajky
1 červená paprika
2 cibuľe
3 strúčiky cesnaku
kučeravá petržlenová vňať
listy dubového šalátu
olivový olej
1/2 lyžice kari
330 ml paradajkovej šťavy
40 ml červeného vínneho octu
 
 
1. Zahrajte svoj Big green egg, s použitím liatinového roštu na teplotu 180⁰ C. Dôkladne opláchnite mušle "britva" pod studenou vodou
poprípade odstráňte nečistoty z povrchu. Použite liatinový polmesiac a položte naž mušle. Zakryte EGG a nechajte variť približne 4 minúty.
Potrite maslom plochú stranu liatinového
polmesiaca a položte naň nasolenú a okorenenú tresku kožou hore. Po niekoľkých minútach keď je ryba hotová tak z nej stiahneme kožu
a dáme na stranu.
2. Zoberte si lúpané paradajky a odstráňte z nich stonku a vnútro a nakrájajte na malé kocky. Umyte a nasekajte kučeravú petržlenovú
vňať, olúpte cibuľu a cesnak a všetko na drobno nasekajte. 
3. Pripravte svoj EGG na varenia s použitím liatinového kotlíka Dutch Oven. Nechajte ho rozhorúčiť a pridajte olivový olej, cibuľu a na drobno
nasekanú papriku. Niekoľko minút restujte a potom pridajte ešte cesnak. Potom pridajte drvené paradajky a nechajte escabeche variť pokiaľ
nezhustne. Nakoniec pridajte červené víno a ocot a ďalej varte niekoľko minút.
4. Kotlík dáme na bok z EGGu, escabeche ochutíme soľou a korením a potom vmiešame nasekanú petržlenovú vňať. Necháme stranou
vychladnúť.
5. Z mušlí vyberieme vnútro, nakrájame na väčšie kúsky a vmiešame do escabeche. Necháme pár hodín postáť aby prešla všetka chuť. 
6. Servírujte escabeche do kruhu na tanier, navrch poukladajte kúsky tresky a šalátu, pokvapkajte olivovým olejom. Dobrú chuť.
 
Potrebné príslušenstvo:
Liatinový rošt
Liatinový polmesiac
Liatinový kotlík Dutch Oven

 

<< 
 

 Chcete dostávať "Menu mesiaca" automaticky emailom? Prihláste s odberu KLIKNI TU>>>


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky