Grilovaná hovädzia roštenka

...........................................................................................................................................................

     Obtiažnosť                    
     ..........................................................
     Hlavná ingrediencia       Hovädzie
     .......................................................... 
     Spôsob úpravy               Pečenie
     ..........................................................
     Počet porcií                    8
     ..........................................................
     Doba prípravy                15 minút
     ..........................................................
     Doba pečenia                 90 minút 
     ..........................................................
Ingrediencie
Marináda
  • Olej
  • Soľ a korenie
  • Cesnak
  • Worchestrová omáčka
 Hlavná ingrediencia
  • 1 ks vykostenej hovädzej roštenky
.....................................................................................................................................................
Príprava
Z oleja, čerstvo namletého korenia, Worchestrovej omáčky a roztlačeného cesnaku si pripravíme
marinádu a nanesieme ju na umyté a očistené mäso. Prikryjeme fóliu a necháme chute prejsť do
mäsa
po dobu 3-4 hodín. Do misky si nasypeme 2 hrste HICKORY štiepky a namočíme aspoň na
15 minút. Ak si chceme pripraviť chutnú šťavu vložíme do pekáča kosti s koreňovou zeleninou
a trocha tuku.

EGG nastavenie
 
Pripravte svoj EGG na prudké pečenie s pomocou liatinového roštu. Neskôr budeme piecť s použi-
tím keramickej vložky na nepriame pečenie, nerezového roštu, pekáča na pečenie a V roštu.
 
Postup
 
1. Mäso usušte od marinády a sprudka opečte z každej strany. Dajte mäso na stranu.
 
2. Pripravte svoj EGG na pečenie (180C).
 
3. Vložte do EGGu pekáč s V roštom a mäsom.
 
4. Pečte 60 minút a potom potrite znova marinádou.
 
5. Nechajte zapiecť kožu do chrumkava ďalších 10 až 30 minút. Pečte podľa chute, tak ako chceme
mať mäso prepečené. Vnútornú teplotu sledujeme pomocou vpichového teplomera.
 
6. Vyberte mäso z EGGu a nechajte ho na pár minút odpočinúť. Pokiaľ bude mäso odpočívať, môžete
precediť omáčku z plechu.

EGG príslušenstvo
Steakový teplomer

Hicory drevná štiepka na údenie

 

 

Pekáč na pečenie
V rošt na pečenie


 

 

Liatinový rošt (pre všetky EGG veľkosti)

 Keramická vložka pre nepriame varenie

 

 

............................................................... 
Tipy a techniky
 
Pamätajte, že vždy pred grilovaním mari- 
novaného mäsa ho musíte osušiť od ma-
rinády. Predídete tak horeniu, pri stekaní 
marinády do pahreby a pripravíte tak 
aj zdravšie jedlo.
   

Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky