Grilovaná jarabica s kyslou kapustou, Vitelotte zemiaky a čučoriedkový kompót

Ingrediencie

Pre 4 osoby

·         6 – 8 veľkých Vitelotte zemiakov

·         500g čerstvej kyslej kapusty

·         1 lyžica husacieho alebo kačacieho tuku

·         20g pancetta, v kockách

·         ½ cibuľa

·         ¼ čl kurkuma

·         250ml nemecké biele víno /Spätlese alebo Auslese/

·         2 borievky

·         13 bobkových listov

·         4 červenonohé jarabice

·         4 plátky bravčového tuku

·         čerstvo namletá hrubá soľ a korenie

·         olivový olej

·         čučoriedkový kompót


Potrebné príslušenstvo

·         liatinový rošt Cast Iron Grid

·         kotlík Cast Iron Dutch Oven

·         teplomer Dual Probe Remote Thermometer

 

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na priame grilovanie s použitím liatinového roštu a liatinového kotlíka.

 Postup

1. Zohrejte EGG aj s roštom na jeho maximálnu teplotu 200°C. Umyte Vitelotte zemiaky a poukladajte ich okolo okraja na rošt / nad keramický prstenec aby nezhoreli /. Zemiaky pečte asi 45 až 50 minút.

2.  Premyte kýslú kapustu vo vode / nemusíte, kyslosť je vynikajúca v kombinácii s mastnými prísadami/ a vyždímajte ju. Dajte roztopiť husací alebo kačací tuk v kotlíku, pridajte pancettu a orestujte do zlatista. Nakoniec nasekajte cibuľu a pridajte ju zároveň s kurkumou. Tiež si osmažíte kapustu a dusíte až pokiaľ nie je hotová. Podlejte bielym vínom, pridajte borievku, jeden bobkový list, dochuťte soľou a čiernym korením, a dusíte približne 30 minút.

3. Použitím kuchynskej nitky priviažte bravčový tuk ku prsiam každej jarabice, potrite olivovým olejom, posoľte a okoreňte. Jarabicu grilujte na rošte okolo 5 až 10 minút /otáčajte/. Bobkové listy, ktoré vám zostali poukladajte na rošt jeden vedľa druhého, tak aby ste na vrch listov položili jarabicu / listy tomu dajú dobrú chuť a zabránia aby mäso zospodu prihorelo. Vložte teplomer do stredu mäsa a pečte približne 20 až 25 minút až pokiaľ nedosiahne teplotu 67°C.

4. Naservírujte jarabicu na každý tanier spolu s Vitelotte zemiakmi /prekrojenými na polovicu/ a dusenou kyslou kapustou a ozdobte čučoriedkovým kompótom.

 

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg






Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Nové produkty

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky