Grilované sardinky s rajčinovo mangovým chutney

Ingrediencie

Pre 4 osoby

·         12 sardiniek

·         1 strúčik cesnaku

·         200ml olivového oleja

·         2 jarné cibuľky

·         1 chlieb

Na chutney:

·         500g ( pokiaľ je možné ) žltých rajčín

·         ½ manga

·         2 šalotky

·         1 strúčik cesnaku

·         ½ chilli paprika

·         25g zázvoru

·         1 PL olivového oleja

·         100ml bieleho vína

·         100ml bieleho vínneho octu

·         50ml zázvorový sirup


Potrebné príslušenstvo

·         liatinový rošt Cast Iron Grid

·         polkruhová liatinová platňa Cast Iron Griddle Half Moon

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na priame grilovanie s použitím liatinového roštu a liatinovej polkruhovej platne.

Postup

1. Na prípravu chutney: dajte variť vodu do hrnca. Urobte nie hlboké rezy do na šupke rajčín a ponorte ich pomaličky po jednej do vriacej vody na 10 sekúnd, až pokiaľ sa šupka neuvoľní. Hneď ich opláchnite pod studenou vodou a odstráňte šupky. Nakrájajte rajčiny na polovice, odstráňte semienka a nakrájajte na kúsky.

2. Ošúpte mango a zahoďte kôstku. Mango nakrájajte na 5mm kocky. Šalotku a cesnak očistite a pokrájajte. Rozrežte chilli aby ste odstránili semienka a nasekajte najemno. Zohrejte olivový olej na panvici a jemne speňte šalotky. Vmiešajte rajčiny a mango a potom pridajte nasekanú chilli, zázvor a cesnak. Pridajte biele víno, ocot a zázvorový sirup a nechajte povariť až pokiaľ sa zredukuje tekutina a krásne sa vytvorí chutney. Odložte panvicu od ohňa a nechajte vychládnuť na izbovú teplotu.

3. Zapáľte drevné uhlie v EGG a zohrejte na teplotu 180°C aj s liatinovým roštom Cast Iron Grid a liatinovou polkruhovou platňou Cast Iron Griddle Half Moon (s hladkou stranou hore). Medzitým si umyte sardinky studenou vodou, tak aby sa odstránili šupiny a plutvy. Odrežte hlavu, pozdĺžne ryby rozrežte. Opatrne odstráňte chrbtovú kosť. Roztvorte sardinky a odstráňte všetky zostávajúce kosti, črevá a chrbtovú plutvu. Poriadne opláchnite vodou. Ošúpte a nasekajte cesnak a zmiešajte s olivovým olejom. Umyte jarné cibuľky a nakrájajte na tenké prúžky. Nakrájajte chlieb na plátky.

4. Pokvapkajte jednu stranu chleba cesnakovým olejom a osoľte a okoreňte.  Na polkruhovej platni opečte chlebík z každej strany asi 1 minútu. Dajte preč z EGGu a položte na tanier. Potom položte sardinky na polkruhovú platňu a grilujte 1 minútu z každej strany so zatvorenou kopulou EGGu. Vyberte sardinky z EGG a ozdobte jarnou cibuľkou. Podávajte s chlebom a chuntey.

 

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg




Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky