Grilované srňacie mäso s tekvicovou kašou, "štruklji" a "tepka" omáčkou

Predslov:

Slovinský šéfkuchár Bine na toto jedlo používal sušené slovinské "tepka" hrušky, malé sladké hrušky pestované v Slovinsku už od 18-ho storočia. Ak ich nemáte možnosť zohnať, môžete použiť aj sušené hrušky v šupke.

 

Ingrediencie:

Pre 2 osoby

 

·         300g srňacie filety, jeden kus

·         soľ a biele korenie

·         Affilla Cress /žerucha/, podľa vlastného výberu

Na Štruklji:

·         250g cottage cheese

·         100g smotana

·         2 vajcia

·         2 kusy Filo cesto (lístkové cesto)

·         slnečnicový olej

Na kašu:

·         200g tekvice, najskôr očistite a vyberte semienka

·         20g masla

Na omáčku:

·         300ml vývar z diviny

·         5 sušených Tepka hrušiek

 

 


Potrebné príslušenstvo

·         drevná štiepka Hickory Wood Chips

·         konvEEGtor

·         liatinový rošt Cast Iron Grid

 Postup

1.  Pripravte Štruklji. Namočte za hrsť štiepky na údenie do studenej vody na 30 minút. Zohrejte EGG na teplotu 50°C. Nasiaknutú štiepku Hickory Wood Chips rozložte na tlejúce uhlie, nasaďte  konvEEGtor a okrúhlu misu s cottage cheese položte na vrch. Syr udíte asi 7 minút. Vyberte cottage cheese z EGG a vmiešate ho so smotanou a vajcami. Ochuťte trocha soľou a bielym korením. Nachystajte alobal, nech je väčší než Filo cesto a omastite ho. Na alobal položte 2 vrstvy Filo cesta a naň potriete asi 4mm vrstvu zmesi cottage cheese. Zaviňte cesto pevne a rovnako a zabaľte dobre do alobalu. Dajte variť vodu do veľkého hrnca, Štruklji varíte približne 30 minút.

2.  Medzitým vyberiete konvEEGtor z EGG, vložte liatinový rošt Cast Iron Grid a zvýšte teplotu na 200°C. Na kašu si nakrájate tekvicu na kocky, osoľte a okoreňte bielym korením. Zabaľte do alobalu a nechajte grilovať asi 25 minút až pokiaľ nie je hotová. Cez sitko pretrite uvarenú tekvicu a vmiešajte do masla aby sa vám spravila jemná kaša. Medzitým si pripravíte omáčku. Nakrájajte sušené hrušky na kúsky. Do vývaru z diviny dajte variť nakrájané kúsky hrušky až kým omáčka nezhustne. Prepasírujte pomocou sitka a dochuťte soľou a korením.

3. Na rošte Cast Iron Grid dajte grilovať filetu približne na 6 minút. Grilujte z každej strany. Potom nechajte odstáť a zakryte alobalom asi na 4 minúty. Medzitým si Štruklji nakrojíte na 3 až 4 centimetrové kúsky a smažíte na slnečnicovom oleji do zlatista. Ak treba, prihrejte tekvicovú kašu a omáčku.

4. Narežte mäso na pekné plátky, na každom tanieri urobte pásik s tekvicovou kašou a naň položte mäso a Štruklji. Na oboch stranách taniera urobíte tenké pásiky s omáčkou a ozdobíte s Affilla Cress.

 

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky