Grilovaný tetrov s karfiolovo – zemiakovým pyré

 

Ingrediencie:

Pre 4 osoby

·         4 prsia z tetrova

·         14g cukru

·         12g soli

·         ½ čl mletého kardamonu

·         8 zemiakov

·         2 jarné cibuľky

·         30g masla

·         50ml smotany

·         2PL creme fraiche alebo kyslej smotany

·         čerstvo nastrúhaný muškátový orech

·         morská soľ


Potrebné príslušenstvo

·         liatinový rošt Cast Iron Grid

·         okrúhla odkvapkávacia misa Round Drip Pan

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na priame grilovanie s použitím liatinového roštu.

Postup

1. Umyte prsia a odkvapkajte do sucha. Zmiešajte cukor, soľ a kardamon. Vtrite na mäso a nechajte postáť 45 minút. Zapáľte drevné uhlie v EGGu a zohrejte s liatinovým roštom na teplotu 175°C. Medzitým si očistite zemiaky a uvarte do polomäkka a sceďte. Nechajte ich v zavretej mise. Karfiol narežte na ružičky, umyte jarnú cibuľku a nakrájajte na kolieska.

2. Opláchnite prsia a utrite do sucha s kuchynskou papierovou utierkou. Položte prsia a karfiol na rošt. Prsia grilujte z oboch strán pekne do hneda a karfiolové ružičky až kým sa nezačnú sfarbovať.

3. Vyberte prsia aj karfiolové ružičky z roštu. Do odkvapkávacej misy dajte maslo, nech sa spraví do zlatista a získa orechovú vôňu. Dajte pozor aby vám maslo neprihorelo.

4. Popučte karfiol, maslo smotanu a creme fraiche a spolu zo zemiakmi urobte pyré. Narežte prsia na polovicu a naložte ich vedľa pyré na taniere. Na vrchu ozdobte jarnou cibuľkou a pochuťte morskou soľou.

Tipy a rady: Dôkladne očistite tetrova, keďže krv z neho ma nechutnú a horkú chuť.  Uistite sa aby krv a mäso neprišli do vzájomného kontaktu.

 

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Nové produkty

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky