Grilovaný zajačí chrbát

Ingrediencie:

Pre 4 - 6 osôb

·         Jeden 400-450g chrbát zo zajaca

·         4 vetvičky tymiánu

·         14g cukru

·         12g soli


Potrebné príslušenstvo

·         liatinový rošt Cast Iron Grid

·         teplomer Dual Probe Remote Thermometer

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na priame grilovanie s použitím liatinového roštu.

Postup

1. Zbavte sa všetkých nepotrebných častí s blán. Otrhajte listy tymiánu a nasekajte na jemno, zmiešajte s cukrom a soľou a vtrite zmes do mäsa. Nechajte na 45 minút odstáť.

2. Zapáľte drevné uhlie v EGG a zohrejte spolu s roštom na teplotu 125°C. Opláchnite mäso a utrite do sucha kuchynskou papierovou utierkou.

3. Položte mäso na rebrovanú stranu roštu a zatvorte kopulu EGG. Grilujte približne 20 minút. Pretočte chrbát na druhú stranu a do stredu mäsa vpichnite teplomer a nastavte teplotu na 53°C. Zatvorte kopulu EGGu a nechajte dovariť až pokiaľ mäso nedovŕši nastavenú teplotu.

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky