Hovädzí Stroganov

Predslov:

Namiesto opekaných zemiakov môžete podávať varenú ryžu. Je to chutná a rýchla alternatíva.

Ingrediencie:

Pre 4 osoby

·         4 zemiaky

·         slnečnicový olej, na hlboké smaženie

·         400g steak

·         1 červená paprika

·         1 žltá paprika

·         2 cibule

·         250g hríbov

·         2 kyslé uhorky

·         2 vetvičky tymiánu

·         1 vetvička rozmarínu

·         3 strúčiky cesnaku

·         ½ PL mletej papriky

·         2 PL rajčinového pretlaku

·         100ml koňaku

·         100ml vodky

·         200ml kuracieho vývaru

·         300ml šľahačky

·         mleté kari korenie

·         100g zaváraných nakladaných cibuliek

·         Tabasco

·         zemiakový škrob

        


Potrebné príslušenstvo

·         liatinový rošt Cast Iron Grid

·         liatinový kotlík Cast Iron Dutch Oven

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na priame grilovanie s použitím liatinového roštu a liatinového kotlíka.

Postup

1. Zohrejte EGG na teplotu 200°C aj s liatinovým roštom.  Zohrejte slnečnicový olej v panvici na 140°C na vysmážanie. Medzitým si umyte zemiaky, nakrájajte ich na veľké štvrte a opláchnite vodou. Osušte ich s čistou utierkou a dajte smažiť do horúceho oleja na približne 5 minút. Nechajte ich odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke.

2.  Steak narežte na prúžky. Odstráňte žilky a semienka z paprík a nakrájajte na asi 1,5cm hrubé kúsky. Očistite cibuľu a nakrájajte na polovičné kolieska. Hríby nakrájajte na polovicu a kyslé uhorky na kolieska. Otrhajte ihličky z rozmarínu a listy z tymiánu a ošúpte cesnak. Bylinky a cesnak nasekajte najemno. Jeden strúčik cesnaku zmiešajte s bylinkami a ďalšie dva nasekané  strúčiky si odložte na neskôr.

3.  Na rošt v EGG položte kotlík a dajte hriať trošku oleja, a dajte smažiť nakrájané kúsky steaku. Pridajte papriky, cibuľu, hríby a cesnak, ktorý vám ostal a zamiešajte. Do zmesi vmiešajte mletú papriku a rajčinový pretlak. Prilejte koňak a vodku, pozor na možné plamene. Nechajte variť niekoľko minút bez pridania vývaru a šľahačky. Zatvorte kopulu EGGu, teplotu znížte na 140°C a nechajte variť 25 minút.

4.  Vyberte kotlík z EGG a položte ho na tepelne- odolný povrch na stôl. Koltík zakryte pokrievkou, nech to nevychládne. V panvici na vysmážanie dajte zohriať troška oleja. Osmažte zemiaky až do zlatista, posypte soľou, korením, kari korením a zmiešanými bylinkami. Kyslé uhorky a nakladané cibuľky zamiešajte do Stroganoff a dochuťte soľou, paprikou a Tabascom. Ak nie je Stroganoff dosť hustý, môžete ho zahustiť so zemiakovým škrobom.       Dobrú chuť!

 

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky