Pečené jahňacie rebierko s kosťou

............................................................................................................................................................

   

     
     Obtiažnosť                    
     ..........................................................
     Hlavná ingrediencia       Jahňa
     .......................................................... 
     Spôsob úpravy               Pečenie
     ..........................................................
     Počet porcií                    4
     ..........................................................
     Doba prípravy                15 minút
     ..........................................................
     Doba pečenia                 20 minút 
     ..........................................................
Ingrediencie
 Marináda 
  • Olivový olej
  • Bylinky (rozmarín, tymian)
  • Soľ a korenie
  • Cesnak

 Hlavná ingrediencia
  •  Jahňacie rebierko s kosťou
 .....................................................................................................................................................
 Príprava
 Z oleja, na drobno nasekaných byliniek a roztlačeného cesnaku si pripravíme marinádu a na-
nesieme ju na jahňacie rebierko s kosťou. Prikryjeme fóliu a necháme chute prejsť do mäsa 
po dobu 3-4 hodín. 

EGG príslušenstvo

-keramická vložka pre nepriame varenie

EGG nastavenie
 Pripravte svoj EGG na prudké opekanie s použitím liatinové roštu. Neskôr po prudkom opečení 
mäsa použijeme keramickú vložku na nepriame pečenie a nerezový rošt. Pod rošt si položíme 
pekáč na odkvapkávanie šťavy, v ktorom si môžeme pripraviť chutnú pečenú zeleninu alebo
zemiaky ako prílohu k mäsku.
  
Postup
1. Rebrá usušte od marinády.
2. Pripravte svoj EGG na prudké pečenie (250C) s použitím liatinové roštu.
3. Sprudka opečte mäso približne 1-2 minúty z každej strany a dáme mäso stranou.
4. Pripravíme si EGG na pečenie, vložením keramickej vložky, podlhovastého pekáču a nerezového 
roštu
5. Pečte pri teplote 180C po dobu 15-20 minút a potom potrite znova marinádou.
6. Nechajte zapiecť kožu do chrumkavá ďalších 5 minút.
7. Použijeme vpichový teplomer, aby sme zistili, či je mäso dostatočne upečené aj vo vnútri.
8. Vyberte rebierka z EGGu a môžete servírovať.
 
-pekáč na pečenie

Liatinový rošt (pre všetky EGG veľkosti)
.................................................................. 
Tipy a techniky
 Jahňacie rebierka si môžete pripraviť na
spôsob MEDIUM, tak aby mäsko ostalo
stále štavnaté. Vnútorná teplota by tak
nemala presiahnúť 55 až 60 stupňov.
 

 


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky