Obtiažnosť                    
     ......................................................
     Hlavná ingrediencia       Hydina
     ...................................................... 
     Spôsob úpravy               Varenie
     ......................................................
     Počet porcií                    6
     ......................................................
     Doba prípravy                35 minút
     ......................................................
     Doba pečenia                 45 minút 
     ......................................................

Kotlíková kuracia polievka

Ingrediencie 

340 g údenej šunky na dreve z jablone, nakrájanej na kocky (približne 14 plátkov)

4 polievkové lyžice obľúbenej masti na grilovanie  

680 g rajčín, nasekaných (približne 4 šálky)

1,5 šálky nasekanej, žltej cibule

¼ mletého cesnaku

1 mexická čili paprička v rajčinovej omáčke

1,5 šálky ležiaka (pivo)

4 šálky kuracieho vývaru

2 šálky kečupu

¼ šálky žltej horčice

½ šálky jablčného octu

1 plná šálka svetlohnedého cukru

2 polievkové lyžice Worcestrovej omáčky

2 šálky kukuričných jadierok (približne šúľky)

500 g zemiakov, grilovaných a nakrájaných (cca 3 šálky)

3 šálky čerstvej alebo mrazenej bielej fazule, uvarenej a scedenej

4 šálky uvareného, nakrájaného kurčaťa

1 čajová lyžička čerstvo pomletého čierneho korenia


 
.....................................................................................................................................................
EGG PRÍSLUŠENSTVO
Príprava
KotlíkNastavte  EGG na priame varenie. Predhrejte ho na 232° C. Predhrejte
kotlík na rošte 10 minút.

Postup

V  kotlíku pod pokrievkou speňte dohneda  chrumkavú slaninku. Dierovanou
lyžicou preneste slaninu do malej misky vystlanej papierovým uterákom a  dajte
bokom. Tuk vytopený zo slaniny nechajte v kotlíku.
 
Pridajte Vašu obľúbenú grilovaciu masť do vytopeného tuku zo slaniny a  povarte
asi 1 minútu. Pridajte rajčiny, cibuľu, cesnak a čili papričky v  rajčinovom náleve
a varte 2 až 3 minúty, pokým cibuľka nebude zlato hnedá. Pomaly podlejte pivom
miešajte drevenou varechou od okrajov do stredu kotlíka. Pridajte kurací vývar,
kečup, horčicu, ocot, hnedý cukor a Worcestrovú omáčku. Nechajte to všetko
spolu bublať v kotlíku bez pokrievky, avšak zavrite EGG veko. Duste 30 minút,
resp. pokým polievka nezhustne.


Odložte kotlík z ohňa. S pomocou ponorného mixéra rozmixujte polievku  alebo ju
prelejte do misky kuchynského robota s oceľovou čepeľou,  rozmixujte do homo-
génnej, hladkej konzistencie a vylejte späť do kotlíka. Pridajte kukuricu, grilované
rajčiny, fazuľku, kuracie kúsky a korenie a poriadne zamiešajte. Podávajte s posypa-
nými kúskami zlatistej slaninky.
 


Dobrú chuť

 

 Liatinový kotlík Dutch Oven

 


ČEREŠŇOVÁ drevná údiaca štiepka

100% prírodné prémiové uhlie
   

Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky