Losia roštenka s dusenou zeleninou, grilovanými šampiňónmi a Hasselback zemiakmi

Ingrediencie

Pre 4 osoby

·         650g roštenka z losa

·         7g soli

·         hrubá soľ

Na zeleninu:

·         12 šampiňónov

·         20g masla

·         1 pór

·         1 malá žltá cuketa

·         1 malá guľatá cuketa

·         1 paštrnák

·         1 mrkva

·         extra panenský olivový olej

Na zemiaky:

·         4 zemiaky (voskovité) stredná veľkosť

·         100g masla


Potrebné príslušenstvo

·         convEGGtor

·         antikorový rošt Stainless Steel Grid

·         liatinová polkruhová platňa Cast Iron Griddle Half Moon

·         okrúhla odkvapkávajúca misa Round Drip Pan

·         rukavica EGGmitt

·         vpichovací teplomer Dual Probe Remote Thermometer

·         liatinový kotlík Cast Iron Dutch Oven

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na nepriame grilovanie s použitím convEGGtora, antikorového roštu a liatinovej polkruhovej platne.

Postup

1. Osoľte roštenku, poriadne vtrite soľ do mäsa. Zviňte roštenku do rolády a obviažte nitkou. Nechajte mäso odstáť na 2 hodiny.

2. Zapáľte drevné uhlie a zohrejte svoj EGG spolu s convEGGtorom, liatinovým roštom a polkruhovou platňou (rebrovanou stranou hore) na 175°C. Medzitým kefkou očistite šampiňóny a odrežte stonky. Umyte zemiaky a utrite do sucha. Urobte tenučké rezy do zemiaka (asi 2/3 do hĺbky).  Na rošt si položte okrúhlu odkvapkávajúcu misu a do nej dajte roztopiť maslo. Nedovoľte aby maslo zhorelo, tak ho stále miešajte. Zatvorte vzduchový ventil a zľahka dvojfunkčný liatinový vrchnák, teplotu tak pomaly nechajte klesnúť na 125°C. Keď robíte zemiaky, prvých 20 minút musí byť teplota kupoly 175°C. Potom ju znížte na 125°C.

3.  Akonáhle vám maslo začne peniť, zemiaky vložte do okrúhlej misy. Nechajte ich piecť 45 minút a každých 5 minút ich polejte maslom z misy. Medzitým na polkruhovej platni dajte grilovať šampiňóny, grilujte s každej strany až pokiaľ sa nezcvrknú asi na polovicu svojej veľkosť. Roztopte 20g masla na polkruhovej platni a vmiešajte šampiňóny nech sa nasajú maslom. Vyberte ich z platne a odložte. Použite rukavicu Pit Mitt BBQ Glove.

4. Mäso položte na rošt vedľa okrúhlej misy Drip Pan so zemiakmi. Vpichnite teplomer do stredu mäsa. Zatvorte EGG kopulu a nastavte teplomer na stredovú teplotu 48°C. Nechajte zemiaky piecť až po dobu celej prípravy (45 minút) a až kým mäso nedosiahne nastavenú stredovú teplotu. Očistite pór a narežte jeho bielu časť na tenké pásiky. Umyte ostatnú zeleninu a škrabkou ju nastrúhajte na pásiky.

5. Zemiaky a mäso vyberte z EGGu . Alobalom zakryte misu a mäso tiež zabaľte do alobalu. Mäso sa musí ešte dorobiť až pokiaľ teplota v strede mäsa nebude 56°C. Na rošte v EGG položte kotlík a zohrejte ho. Dajte zeleninu a pridajte trošku vody. Zamiešajte a zatvorte EGG kopulu a zeleninu nechajte dusiť až domäkka. Pridajte soľ a korenie na dochutenie a vmiešajte grilovane hríby do zeleniny.  Vyberte kotlík z EGG a zeleninu polejte olivovým olejom.

6. Narežte mäso na 4 pekné plátky a rozdeľte na taniere spolu so zeleninou a zemiakmi. Posypte mäso a zemiaky trochou hrubej soli. Dobrú chuť!

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky