Maslové jahňacie kotlety s omáčkou Aioli

 


Ingrediencie pre 4 osoby

4 jahňacie kotlety
225g masla (izbovej teploty)
2 lyžice zmesi korenia Dizzy Gourmet® Wild Bird
štipka zázvoru
1/2 lyžice sójovej omáčky

Ingrediencie pre omáčku Aioli

3 lyžice horčice
3 lyžice olivového oleja
1 vaječný žĺtok
morská soľ
2 strúčiky cesnaku
citrónová šťava
biele korenie



1. Predhrejte si EGG až na 230° C. Použijeme liatinový rošt, ktorý dobre nahrejeme pred opekaním.

2. V malej miske zmiešajte všetky ingrediencie. S lyžicou potrite kotlety polovicou zmesi.

3. Na rozpálený rošt dáme kotlety a pečieme z každej strany 2-3 minúty, až kým nedosiahneme vnútornú teplotu 57 ° C teda stredne
prečečený.

4. Keď vyberieme kotlety z EGGu, potrieme ich ešte kým sú teplé zvyškom masla tak aby sa na nich rozpustilo.

5. Podávame so studenou omáčkou Aioli.

Postup prípravy omáčky Aioli

1. Strúčiky cesnaku ošúpme, rozpolíme po dĺžke a vyberieme zelený stred. Vložíme ich do mažiara spolu s morskou soľou a rozdrvíme na
kašu.

2. Pridáme horčicu a začneme miešať metličkou. Po kvapkách pridávame olivový olej. Keď je omáčka hustej konzistencii, tak pridáme va-
ječné žĺtky, citrónovú šťavu a biele korenie.



Potrebné príslušenstvo:

   Liatinový rošt

Dizzy Gourmet® Wild Bird
 
< späť
 

 

Chcete dostávať "Menu mesiaca" automaticky emailom? Prihláste s odberuKLIKNI TU>>>


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky