Morčací koláč s Guinness pivom

Predslov:

Cesto a plnku je najlepšie pripraviť deň predtým.

Ingrediencie:

Pre 4 osoby

·         1kg múky

·         20g soli

·         60g cukru

·         500g masla, izbovej teploty

·         4 vajcia

·         1dl studenej vody

Na plnku:

·         1kg morčacie prsia

·         1 žltá paprika

·         1 červená paprika

·         ¼ veľkej mrkvy

·         ½ póru

·         100g hríbov

·         2 cibule

·         2 lyžice rastlinného oleja

·         ½ lyžice Madras curry prášok

·         40g múky

·         1 fľaša Guinness piva

Spolu:

·         maslo s múkou na omastenie a posypanie

·         1 žĺtok

        


Potrebné príslušenstvo

·         konvEGGtor

·         antikorový rošt Stainless Steel Grid

·         hlboký pekáč Deep Dish Pizza Stone

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na nepriame pečenie s použitím keramického konvEGGtora a antikorového roštu.

Postup

1. Najskôr urobte cesto: zmiešajte múku a soľ dokopy v miske. Pridajte maslo, vajcia, vodu a miesite až sa vytvorí cesto.

Nemieste príliš dlho, aby ste cesto nemali lepivé. Cesto rozdeľte na dve časti /približne 3/5 a 2/5 z cesta/, zabaľte do fólie a odložte do chladničky.

2.  Na plnku: morčacie prsia nakrájajte na 1x1 cm kúsky. Prekrojte papriky na polovicu, odstráňte semená a očistite mrkvu. Obe zeleniny nakrájajte na 1x1 cm kocky. Pór nakrájajte na asi 1cm hrubé kolieska a hríby rozkrojte na polovicu. Očistite a najemno nasekajte cibuľu a pripravte si olej vo veľkej panvici na vysmážanie. Cibuľu osmažte do jemne zlatista. Pridajte nakrájané morčacie kúsky a  papriky, mrkvu, pór, hríby a smažíte. Posypte curry práškom a múkou a premiešajte a následne uhaste pivom. Miešajte pomaly až pokiaľ nezačne hustnúť a dochuťte soľou a čiernym korením. Nechajte plnku schládnuť, zakryte a odložte do chladničky.

3. Zohrejte EGG na teplotu 150°C a položte doň konvEGGtor a antikorový rošt Stainless Steel Grid. Omastite pekáč Deep Dish Pizza Stone maslom a posypte múkou. Múkou posypte aj  pracovnú dosku a vygúľajte obidve časti cesta na asi 4mm tenké pláty. Jeden plát musí byt dostatočne veľký nato, aby ste ľahko prekryli celú formu a druhý plát použijete na vrch koláča. Musí byt trochu väčší než forma. Pomocou valčeka zakryjete formu väčším plátom cesta. Cesto by malo mierne visieť cez okraj formy a dobre ho zatlačte do formy.

4. Formu naplňte až po okraj plnkou. Zmiešajte trochu múky s vaječným žĺtkom a naneste zmes po okraji koláča. Pomocou valčeka pokryte vrch koláč druhým plátom cesta, Jemne stlačte okraje cesta a vonkajšie okraje preložte späť smerom do stredu.

5. V strede koláča urobte okrúhlu dierku a vložte malý “komín“ ktorý si vyrobíte z alobalu, aby mohla unikať para. Vložte koláč na rošt do EGG a pečte približne 30 minút.

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky