Mušle s francúzskym chlebom a bylinkovým maslom

Ingrediencie:

Pre 4 osoby

·         3kg čerstvých mušlí

·         ¼ veľkej mrkvy

·         ¼ zeleru

·         ½ cibule

·         ½ póru

·         2 zelerové stonky

·         1/3 chilli papričky

·         2 strúčiky cesnaku

·         listy z 2 vetvičiek tymiánu

·         listy z 1 vetvičky rozmarínu

·         ½ dl slnečnicového oleja

·         1dl bieleho vína

·         ½ zväzku petržlenovej vňate

·         1 francúzsky chlieb

·         bylinkové maslo


Potrebné príslušenstvo

·         liatinový rošt Cast Iron Grid

·         panvica Paella Grill Pan

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na priame grilovanie s použitím liatinového roštu a panvice Paella Grill Pan.

Postup

1. Zohrejte EGG na teplotu 200°C a vložte liatinový rošt Cast Iron Grid na rošt. Medzitým si skontrolujte, aby mušle neboli otvorené alebo polámané, tie dobré poriadne prepláchnite pod tečúcou studenou vodou. Očistite si mrkvu, zelerové stonky a cibuľu a nakrájajte na malé kocky aj spolu s pórom a zelerom. Nakrájate chilli papričku na tenké kolieska, očistite a na jemno nasekajte cesnak spolu s tymianom a rozmarínom. Tiež najemno nasekajte petržlenovú vňať.

2. Dajte panvicu Paella Grill Pan na rošt v EGG, zohrejte olej a krátko na ňom osmažte mrkvu, zeler, cibuľu, pór a zeler. Prihoďte chili papričku, čierne korenie, cesnak, tymián a rozmarín a potom pridajte mušle. Nalejte biele víno, dobre premiešajte a zatvorte kryt EGG. Nechajte variť približne 5 minút až kým sa mušle neotvoria.

3. Paella Grill Pan vytiahnite z roštu a ozdobte navrchu s petržlenovou vňaťou. Pre zlepšenie lahodnej grilovanej chuti, na rošte krátko ugrilujte francúzsky chlieb. Mušle podávajte s francúzskym chlebom a bylinkovým maslom.

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Nové produkty

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky