Orientálna polievka z maslovej tekvice so sedliackym chlebom

Ingrediencie:

Pre 4 osoby

·         3 maslové tekvice

·         1/3 chilli papričky

·         20g čerstvého zázvoru

·         1dl zázvorového sirupu

·         5dl nesladenej smotany

·         7dl hydinového vývaru

·         2dl kokosového mlieka

·         4 vetvičky koriandru

      

        


Potrebné príslušenstvo

·         liatinový rošt Cast Iron Grid

·         liatinová polkruhová platňa Cast Iron Griddle Half Moon

·         liatinový kotlík Cast Iron Dutch Oven

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na priame pečenie s použitím liatinového roštu, polkruhovej platne a kotlíka.

Postup

1.Zohrejte EGG na teplotu 200°C a na rošt položte liatinový rošt Cast Iron Grid a aj polkruhovú platňu Cast Iron Griddle Half Moon, ktorú položte rebrovanou stranou nahor. Očistite tekvicu, rozkrojte na polovicu a odstráňte semená. Nakrájajte ho na 1cm hrubé plátky. Na malé kolieska si nakrájajte chilli papričku, Šupku zo zázvoru odstráňte a nakrájajte ho na tenké kúsky.

2. Na polkruhovej platni Cast Iron Griddle Half Moon grilujte plátky maslovej tekvice z oboch strán. Potom ich vložte do kotlíka Cast Iron Dutch Oven. Vyberte platňu z roštu a naň položte kotlík Cast Iron Dutch Oven. Do kotlíka nalejte zázvorový sirup a nechajte krátko karamelizovať. Pridajte chili papriku, zázvor, smotanu, vývar a kokosové mlieko, zatvorte vrchnákom z kotlíka Cast Iron Dutch oven a zatvorte EGG. Polievku nechajte mierne variť na približne 30 minút až kým maslová tekvica nie je hotová. Medzitým si nasekajte koriander.

3. Polievku rozmixujete ponorným mixérom na hladko a dochuťte soľou a korením. Podávajte v miskách na polievku, zakončenú jemne nasekaným koriandrom na vrchu aj spolu s chlebom a maslom.

 

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky