Pečené kurča

.........................................................................................................................................................................................................

  

    

     Obtiažnosť                    
     ..........................................................
     Hlavná ingrediencia       Hydina
     .......................................................... 
     Spôsob úpravy               Pečenie
     ..........................................................
     Počet porcií                    4
     ..........................................................
     Doba prípravy                15 minút
     ..........................................................
     Doba pečenia                 90 minút 
     ..........................................................
Ingrediencie

Marináda

  • Olivový olej
  • Bylinky (rozmarín, tymian, petržlenová vňať)
  • Soľ a korenie
  • Cesnak

 

Hlavná ingrediencia

  • 1 kurča
.....................................................................................................................................................
Príprava
Z oleja, na drobno nasekaných byliniek a roztlačeného cesnakusi pripravíme marinádu a nane-
sieme 
ju na umyté a očistené kurča. Prikryjeme fóliu a necháme chute prejsť do mäsa po dobu
3-4 hodín. 

EGG príslušenstvo

-keramická vložka pre nepriame varenie

..............................................................

Okrúhly pekáč na pečenie

Sedátko pre kurča

EGG nastavenie
Pripravte svoj EGG na pečenie s použitím keramickej vložky na nepriame pečenie, nerezového 
roštu, okrúhleho pekáča na pečenie a nerezového sedátka pre kurča.

Postup
1. Kurča usušte od marinády a posadíme na sedátko.
2. Pripravte svoj EGG na pečenie (180C).
3. Vložte do EGGu pekáč s kurčaťom.
4. Pečte 60 minút a potom potrite znova marinádou.
5. Nechajte zapiecť kožu do chrumkavá ďalších 30 minút.
6. Vyberte kurča z EGGu a môžete servírovať.

 

.................................................................. 

Tipy a techniky

 

Pamätajte, že vždy pred grilovaním mari- 
novaného mäsa ho musíte osušiť od ma-
rinády. Predídete tak horeniu, pri stekaní 
marinády do pahreby a pripravíte tak 
aj zdravšie jedlo.


Vedeli ste že do EGGu veľkosti L môžete
piecť až 2 veľké morky alebo 3 kurčatá?
 čítať viac >>>
 
   

Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky