Pečené srňacie kotlety so žltou repou s chlebom

Suroviny na varenie

Pre 4 osoby

·         4 srňacie rebrá

·         4 žlté repy

·         1/2 chleba

·         olivový olej

·         soľ a čierne korenie

·         listy s 1 vetvičky tymiánu


Potrebné príslušenstvo

·         liatinový rošt Cast Iron Grid

·         kliešte Cast Iron Grid Lifter

·         konvEGGtor

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG najskôr na priame grilovanie s použitím liatinového roštu a neskôr podľa postupu prípravy ho pripravíte na nepriame pečenie s použitím konvEGGtoru.

Postup

1. Zohrejte EGG a liatinový rošt Cast Iron Grid na teplotu 200°C. Umyte si repy, osušte. Položte na okraj roštu a pečte ich do mäkka- závisí na veľkosti  – okolo 1hodiny. Počas varenia repy častejšie pootáčajte. Medzitým orežte kožu z rebierka a orežte mäso aj na kosti. Potrite olivovým olejom a ochuťte soľou a korením.

2.  Vyberte repy z roštu a pridajte teplotu vajíčka na 225°C. Na rošt položte rebierka a grilujte. Otáčajte.

3.  Pomocou kliešťov Cast Iron Grid Lifter vyberiete rošt a do vajíčka vložíte konvEGGtor a rošt dáte naspäť. Znížte teplotu na 150°C . Položte mäso späť na rošt, do stredu mäsa vložte teplomer a nechajte piecť 10 až 15 minút, pokiaľ teplota v strede mäsa nedosiahne 54°C. /medium rare/. Vyberte mäso z roštu a nechajte postáť na 5 minút pod alobalom. Zatiaľ si trochu prihrejte repy na grile.

4.  Naporcujte rebrá na pekné kotlety. Dochuťte soľou a čiernym korením a posypte nasekaným tymiánom. Servírujte s pečenou repou a na tenko nakrájaným chlebom.

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky