Pečené stehno z diviaka s omáčkou z kávy

...........................................................................................................................................................

     Obtiažnosť                    
     ..........................................................
     Hlavná ingrediencia       Divina
     .......................................................... 
     Spôsob úpravy               Pečenie
     ..........................................................
     Počet porcií                    6
     ..........................................................
     Doba prípravy                15 minút
     ..........................................................
     Doba pečenia                 90 minút 
     ..........................................................
Ingrediencie
Marináda
  • Olej
  • Soľ a korenie
  • Cesnak
  • Rozmarín
Omáčka
  • gaštany (uvarené)
  • huby
  • cibuľu
  • maslo
  • brandy
  • espresso
 Hlavná ingrediencia
  • 1 ks stehno z diviaka s kosťou

 

 

 

 

 

.....................................................................................................................................................
Príprava
Pripravíme si stehno z diviaky, s nožom spravíme do mäsa diery na cesnak a vetvičky rozmarínu.
Mäso dobre nasolíme a nakoreníme. Na omáčku si pripravíme uvarené gaštany, huby, na drobno
nasekanú cibuľu a jedno espresso.
Do misky si nasypeme 2 hrste HICKORY štiepky a namočíme
aspoň na 15 minút.

EGG nastavenie
 
Pripravte svoj EGG na prudké pečenie s pomocou liatinového roštu. Neskôr budeme piecť s použi-
tím keramickej vložky na nepriame pečenie, nerezového roštu, pekáča na pečenie a V roštu.
 
Postup
 
1. Mäso sprudka opečte z každej strany. Dajte mäso na stranu.
 
2. Pripravte svoj EGG na pečenie (180C).
 
3. Vložte do EGGu pekáč s V roštom a mäsom.
 
4. Pečte 60 minút.
 
5. Teraz pridáme do pahreby namočenú štiepku a necháme zaúdiť ďalších 20-30 minút
 
6. Vyberte mäso z EGGu a nechajte ho na pár minút odpočinúť. 

EGG príslušenstvo
Paella panvica
 

 

Hicory drevná štiepka na údenie 

Pekáč na pečenie
V rošt na pečenie

 

Liatinový rošt (pre všetky EGG veľkosti)

 

 

 Keramická vložka pre nepriame varenie


 
Postup pre omáčku
 1. Pripravte si svoj EGG na varenie. Odstránime vložku na nepriame pečenie a použijeme len 
nerezový rošt na ktorý položíme paella panvicu.
  
2. Na panvicu dáme maslo a cibuľku, ktorú opražíme do hneda.
  
3. Následne pridáme huby, gaštany a trocha koňaku alebo brandy. Pár sekúnd o flambujeme a zalejeme
vývarom.
  
4. Omáčku necháme pár minút prevrieť a ku koncu pridáme kávu.
  
5. Ak chceme mať hladkú omáčku, na koniec ju rozmixujeme a pridáme ďalší kúsok masla na zjemnenie.
(už nevaríme)
 
6. Vyberte panvicu z EGGu a môžeme podávať.

 

............................................................... 
Tipy a techniky
 
Pamätajte, že vždy pred grilovaním mari- 
novaného mäsa ho musíte osušiť od ma-
rinády. Predídete tak horeniu, pri stekaní 
marinády do pahreby a pripravíte tak 
aj zdravšie jedlo.
   

Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Nové produkty

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky