Pizza CALZONE

Ingrediencie:

Na 1 pizzu

  • cesto na 1 pizzový základ (pozri recept na základ pizze)
  • 30 g salámy
  • 50 g mozzarely
  • 80g lúpaných popučených paradajok
  • 100g ricotty
  • 4 lístky bazalky
  • 40g postrúhaného parmezánu


Potrebné príslušenstvo

  • antikorový rošt Stainless Steel Grid
  • kameň na pečenie Flat Baking Stone
  • lis na Calzone ( 28 cm )
  • hliníková alebo drevená lopata Aluminium or Wooden Pizza Peel
  • krájač na pizzu Rolling Pizza Cutter

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na nepriame pečenie s použitím antikorového roštu, convEGGtor a kameňa na pečenie.

Postup

1. Zohrejte EGG na teplotu približne 320°C, ako je uvedené v postupe "Zapálenie Big Green Egg". Pracovnú dosku poprášte múkou a cesto v tvare gule na nej zľahka vymieste rukami do hladkého kruhu s priemerom viac než 28 cm.

2. Položte cesto na základ do formy na pizzu, lisu na calzone. Salámu nakrájajte na kocky a mozzarellu natrhajte na kúsky. Dve tretiny popučených paradajok, salámy a mozzarelly rozložte na jednu polovicu cesta a nadrobte navrch ricottu. Na to položte 2 lístky bazalky, pomocou lisu na calzone zložte pizzu napoly a dobre pritlačte. Pizzu vyberte z formy, dajte navrch zvyšok popučených paradajok a rozotrite spodnou stranou lyžice. Posypte parmezánom a obložte zvyšnou bazalkou.

3. Lopatu a kameň na pečenie posypte trochou múky. Lopatu zasuňte pod pizzu a premiestnite na kameň na pečenie. Zatvorte kopulu EGGu a pečte približne 5 minút do zlatista.

4. Pomocou lopaty naberte pizzu z kameňa na pečenie a premiestnite na tanier a rozkrájajte na kúsky pomocou krájača na pizzu.

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Nové produkty

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky