Plnené jablko v lístkovom ceste

 

Ingrediencie pre 4 osoby:
4 jablká
1 lístkové cesto
1 žĺtok
4 lyžice cukru
75g čierne ríbezle
olivový olej
zmrzlina

Plnka:

50ml hnedá rumu
2 polievkové lyžice hrozienok alebo brusnice
½ vetvičky rozmarínu + 4 vetvičky na zdobenie
4 plné lyžice. ricotta
4 lyžice oranžová marmeláda
2 polievkové lyžice pražené píniové oriešky

 
 
1. Pred plnení namočíme hrozienka alebo brusnice do rumu na 2 hodiny. Na drobno nasekáme rozmarín. 
2. Drevnú doštičku na údenie rozrežeme na 4 rovnaké časti a namočíme do vody alebo ovocnej šťavy aspoň na 60 minút.
3. Pripravíme si zmes na plnenie z hrozienok alebo brusníc, nasekaného rozmarínu a ostatných ingrediencií zo zoznamu na plnku.
4. Jablká ošúpeme a naplníme zmesou.
5. Na pomúčenú dosku dáme lístkové cesto ktoré vyvaľkáme a obalúme v ňom jablko. Potrieme žĺtkom a posypeme cukrom. Položíme na údiacu
doštičku.
6. Pripravte svoj EGG na pečenie pomocou vložky pre nepriame pečenie a nerezového roštu. Keď je gril rozohriaty na 180°C vložíme dnu jablká.
7. Kovový vrchnák necháme máličko otvorený tak aby nám teplota počas pečenia stúpla na 200°C. Pečieme 25 minút, až kým nie je upečené
do zlata.
8. Čierne ríbezle a cukor rozmixujeme do hladka a podávame so zmrzlinou.

Dobrú chuť :)


Potrebné príslušenstvo:
Vložka pre nepriame pečenie
Drevná doštička na údenie JELŠA
 
<< 
 

Chcete dostávať "Menu mesiaca" automaticky emailom? Prihláste s odberuKLIKNI TU>>>


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky