Predslov:

Rebarborový koláč starej mamy je chutné sladké potešenie, pri ktorom si vždy spomeniem na milovanú starú mamu, ktorá pripravovale tento vynikajúci koláč vždy koncom leta, keď dozrela rebarbora.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 150 g studeného masla
  • 350 g múky + trocha na posypanie
  • 1 žĺtok
  • 50 g bieleho surového trstinového cukru

Na plnku:

  • 500 g rebarbory
  • 150 g cukru

Navrch:

  • 1 žĺtok
  • 10 g nasekaných mandlí

Postup:

Na cesto použite maslo nakrájajte na kocky, ktoré zmiešajte s múkou, žĺtkom, surovým cukrom a štipkou soli. Následne pekne hnetaním vymieste cesto, ktoré sa nerozpadáva, vyformujte ho do gule a zabaľte do potravinárskej fólie. Najmenej na 1 hodinu odložte do chladničky a nechajte ho odpočinúť.

Zapáľte drevné uhlie v Big Green Egg a spolu s antikorovým roštom zohrejte na 150°C. Medzitým očistite na plnku rebarboru a nakrájajte na tenké plátky. Vložte do pekáča, posypte cukrom a pokropte dvoma polievkovými lyžicami vody. Pekáč postavte na rošt, zatvorte kupolu EGG a pečte rebarboru približne 20 minút.

Rebarboru vyberte z EGG, preložte do misy a nechajte vyhladnúť. Zdvihnite rošt, vložte convEGGtor a položte rošt naspäť. Teplotu v EGG zvýšte na 225°C. Pekáč umyte.

Cesto vyberte z chladničky, rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej doske na plát s hrúbkou približne 4 milimetre, až kým nie je dostatočne veľký, aby pokryl celý pekáč. Cestom zakupolue dno a boky pekáča, zvyšné cesto odkrojte a rozotrite rebarborovú plnku. Zvyšné cesto rozvaľkajte, nakrájajte na prúžky a položte krížom cez plnku. Oddeľte žĺtok na potretie. Prúžky cesta potrite žĺtkom a posypte nasekanými mandľami.

Pekáč postavte na rošt, zatvorte kupolu EGG a pečte rebarborový koláč približne 25 – 30 minút do zlatohneda. Podávajte vlažný alebo vychladnutý.

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Nové produkty

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky