Šalát z údených husacích pŕs, grilovanou mrkvou a žeruchou

Ingrediencie:

Pre  4 osoby

·         4 prsia z divej husi (mladej)

·         8 mladej mrkvy

·         zväzok žeruchy

·         2PL olivového oleja

·         100ml jogurtu

·         50g soli

·         25g cukru

·         2 strúčiky cesnaku

·         20 guličiek čierneho korenia


Potrebné príslušenstvo

·         drevná štiepka z jabloňového dreva Apple Wood Chips

·         convEGGtor

·         digitálny teplomer Dual Probe Wireless Remote Thermometer

·         rukavica The Pit Mitt BBQ Glove

·         liatinový rošt Cast Iron Grid

·         kliešte Cast Iron Grid Lifter

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na nepriame pečenie s použitím convEGGtora a antikorového roštu a neskôr podľa postupu prípravy aj s použitím liatinového roštu.

Postup

Deň vopred alebo skoro ráno si pripravte nálev.

Dajte variť 500ml vody do zovretia. Odložte hrniec zo šporáka, vo vode rozpustite soľ a cukor a nalejte do nádoby. Medzitým si pretlačte cesnak a podrvte celé čierne korenie. Pridajte do nálevu a nechajte schládnuť. Husacie prsia dajte do nálevu a nechajte namočené v chladničke na min 6 hodín.

V deň prípravy

1. Za hrsť jabloňovej štiepky namočte v miske z vodou. Zapáľte drevné uhlie v EGGu a zohrejte na teplotu 120°C. Vyberte prsia z nálevu a osušte papierovou utierkou. Navlhčenú drevenú štiepku rozsypte na žeravé drevné uhlie a do EGG vložte convEGGtor a antikorový rošt. Na rošt dajte husacie prsia, do stredu mäsa vpichnite hrot teplomera a zatvorte kopulu EGGu. Nastavením convEGGtora sa teplota zníži na približne 80°C. Mierne pootvorte vzduchový ventil alebo aj dvojfunkčný liatinový vrchnák, aby teplota zostala na 80°C. Nastavte teplomer na jadrovú teplotu 62°C a prsia údíte pokiaľ sa nedosiahne nastavená teplota.

2. Medzitým odrežte listy z mrkvy. Mrkvu očistite a prekrojte po dĺžke na polovicu. Umyte žeruchu a odstráňte stonky a odložte si na šalát len pekné listy.(asi 2/3) Ostatné listy nasekajte najemno a zmiešajte s 1 polievkovou lyžicou olivového oleja, soľou, čiernym korením a jogurtom. Husacie prsia vyberte z roštu a nechajte vychládnuť.

3. S rukavicou Pitt Mitt BBQ Glove vytiahnite antikorový rošt a convEGGtor a do EGG vložte liatinový rošt s použitím kliešťov. Zatvorte kopulu a EGG zohrejte na 170°C. Pokvapkajte prepolené mrkvy olivovým olejom a posoľte soľou na dochutenie. Mrkvu grilujte z oboch strán približne 10 minút a dajte preč z roštu. Narežte husacie prsia na pekné tenké plátky. Na taniere naservírujte prsia a medzi ne dajte grilovanú mrkvu a žeruchu, polejte na vrch jogurtový dresing a okolo porcie.

 

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky