Schmaltz s jablkom a cibuľou

Predslov:

Táto nátierka sa veľmi hodí počas chladných zimných dní a vynikajúco chutí na tmavom chlebe. Ak máte radi viacej cibuľky, poukladajte ešte extra na vrch nátierky.

Ingrediencie:

Na cca 500g:

·         2 – 3 cibule

·         1 veľký chlieb Granny Smith

·         500g mäsového  údeného tvrdého tuku / bravčové /

·         250g kačacieho, kuracieho alebo husieho tuku

·         1vetvička majoránu

·         1vetvička tymiánu

·         soľ a čierne korenie

 


Potrebné príslušenstvo

·         antikorový rošt Stainless Steel Grid

·         kotlík Cast Iron Dutch Oven

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na priame pečenie s použitím antikorového roštu a kotlíka Cast Iron Dutch Oven.

Postup

1.  Očistite si cibuľu a nakrájajte. Ošúpte jablká a nakrájajte na štvrtiny a odstráňte jadierka. Ovocie a bravčový tuk nakrájajte na kocky. Otrhajte lístky z byliniek a jemne nasekajte.

2.  Zohrejte EGG na teplotu 150°C. Kotlík položte na rošt a dajte topiť bravčový tuk spolu s husacím, kuracím a kačacím. Náhle ak to začne chytať farbu, pridajte cibuľu a osmažte do zlatista.

3. Z roštu vyberte kotlík, pridajte na kocky nakrájané jablká, majorán, tymian, soľ a čierne korenie. Prehoďte zmes do čistej nádoby a nechajte vychládnuť.

 

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky