Slivkový tartlet s grilovaným feniklovým pyré

Ingrediencie:

-       1 veľká alebo 2 malé hľuzy feniklu
-       50 g + 4 lyžice cukru
-       1 struk vanilky
-       40 sliviek
-       4 lyžice trstinového cukru
-       4 plátky lístkového cesta
-       maslo, na premastenie


Potrebné príslušenstvo

  • antikorový rošt Stainless Steel Grid

EGG nastavenie

Pripravte si svoj EGG na priame pečenie s pomocou antikorového roštu

Postup


1. Zohrejte EGG a antikorový rošt na teplotu 220° C.
Rozkrájajte feniklový struk na plátky, každý plátok grilujte približne 3 minúty s každej strany.
Do hrnca vlejte 1 dcl vody, pridajte 50g cukru a jadro zo struku vanilky a na miernom ohni varte až pokiaľ sa vám nespraví sirup.
2. Dajte variť grilovaný fenikel do tejto sirupovej zmesi na 4 až 5 minút a miešajte až kým nevznikne pyré.
Prepasírujte cez sitko a nechajte vychládnuť.
Rozpoľte slivky, vyberte kôstky a posypte trstinovým cukrom.
3. Omastite si maslom 4 malé tortové formy a vložte do nich papier na pečenie.
Omastite papier maslom a posypte ho  4 lyžičkami cukru.
Do foriem si uložíte lístkové cesto a rozdeľte feniklové pyré aby vám vyšlo na všetky formy.
4. Nakoniec na cesto poukladajte slivky na stojato.
Položte tortové formy na rošt a pečte 12 až 15 minút do zlatista. Hotovo!

Dobrú chuť !

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Nové produkty

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky