Špenátová polievka s klobúčikom z briošky, syrom Brie a hľuzovkami

Ingrediencie pre 4 osoby:
500g divoký špenát
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
2 vetvičky tymianu
2 polievkové lyžice olivový olej
1l kuracieho alebo zeleninového vývaru
150g masla
1dl smotany
1 žĺtok
1 polievková lyžica múky
2 polievkové lyžice sezamové semienka
hrubá morská soľ
4 plátky Brie de Meaux
1 čerstvá hľuzovka (voliteľné)

 
 
 Pre cesto na klobúčik z briošky:
250g múky + navyše na pomúčenie dosky
95ml mlieka
5g čerstvého droždia
3g cukru
50g masla (izbová teplota)
63g vajcia (rozbité)
5g soľ


1. Umyte a natrhajte špenátové listy a nechajte ich odkvapkať. Olúpte cibuľu a cesnak, nakrájajte cibuľu na krúžky a nasekajte cesnak na
drobno. Nahrubo nakrájajte tymián a rozmarín.
2. Umiestnite kotlík Dutch Oven do rozohriatého EGGu na 190° C. Pridáme olivový olej v ňom opražíme cibuľu. Pridáme cesnak a krátko
restujeme. Potom dáme špenátové listy a vývar a privedieme do varu.
3. Necháme variť asi 5 minút a dáme kotlík von z grilu. Pridáme smotanu a maslo a rozmixujeme do hladka. Dochutíme soľou a korením.
4. Pripravíme si kvások. Zahrejte mlieko na 39 ° C a rozpustíme v ňom droždie a cukor. Necháme vykysnúť približne 20 minút. Zmiešajte 
kvások s múkou, pridajte vajce a nakoniec soľ. Miesime pokiaľ je cesto hladké. Na pomúčenej doska cesto rozvaľkáme na 1cm hrúbku.
Do misky dáme polievku a na vrch misky dáme cesto a potrieme žĺtkom. Po vrchu posypeme sezamové semienka a nasekané bylinky.
5. Do EGGu dáme vložku na nepriame pečenie a pečieme pri teplote 180° C.
 
Potrebné príslušenstvo:
Liatinový kotlík Dutch Oven
Vložka pre nepriame pečenie

 

<< 
 

Chcete dostávať "Menu mesiaca" automaticky emailom? Prihláste s odberuKLIKNI TU>>>


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky