Stehno z diviaka s pečenou repou v šupke a zemiakmi v kávovej omáčke

Suroviny na varenie

Pre 6 až 8 osôb

·         1 stehno diviaka s kosťou 2,5kg

·         1 celý cesnak

·         1 vetvička rozmarínu

·         6-8 veľkých zemiakov v šupke

·         6-8 repy rôzneho typu/žltá, fialová, Chioggia

       a cvikla/

·         olivový olej

·         hrubá soľ a čierne korenie

Na omáčku:

·         50g varených gaštanov

·         50g šampiňónov

·         ½ cibule

·         15g masla

·         10g múky

·         trošku koňaku alebo brendy

·         200ml omáčky na teľacinu

·         100ml kávy


Potrebné príslušenstvo

·         liatinový rošt Cast Iron Grid

·         kliešte Cast Iron Grid Lifter

·         konvEGGtor

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na nepriame pečenie s použitím konvEGGtoru, liatinového roštu a klieští.

Postup

1. Narežte si pásiky na niekoľkých miestach na stehne, poroztierajte olej poriadne do mäsa, osoľte a okoreňte. Ošúpte a nakrájajte cesnak pozdĺžne na polovicu / jeden strúčik cesnaku odložte na omáčku/. Jemne nasekajte rozmarín a snažte sa ho vtrieť spolu s cesnakom do narezaných pásikov na stehne. Umyte si zemiaky a repu.

2. Zohrejte EGG a liatinový rošt Cast Iron Grid na teplotu 225°C. Položte stehno na rošt, grilujte otáčaním na štvrť otáčky do zlatista. Vytiahnite stehno a pomocou kliešťov Cast Iron Grid Lifter vyberte aj liatinový rošt Cast Iron Grid. Položte konvEGGtor hore nohami – na keramický prstenec a dajte rošt naspäť. Dajte stehno do stredu roštu, okolo neho poukladajte zemiaky a repu. Repa sa dlhšie varí, tú necháme pri okraji. Vložte teplomer do stredu mäsa a znížte teplotu EGG na 150°C.

3. Mäso varte približne 1,5h až kým nedosiahne teplotu 63°C. Nechajte odstáť na pol hodinku pod alobalom. Skontrolujte či už zemiaky a repa sú hotové. Stále sú ešte tvrdé?  EGG zohrejte späť na teplotu 200°C, aby mohli byt podávané narovnako s mäsom.

4. Na omáčku si jemne nakrájate gaštany, nakrájate šampiňóny, nasekáte cibuľu a cesnak. Na panvici si roztopíte maslo na nízkej teplote a osmažíte si gaštany, hríby, cibuľu a cesnak. Jemne posmažíte a pridáte múku a miešate až pokiaľ sa vám to nezjednotí. Nakoniec pridáte trosku koňaku alebo brendy a trocha omáčky na teľacinu. Za stáleho miešania dosiahnete hustejšiu omáčku. Podľa chuti osoľte a okoreňte a vlejte kávu.

5. Naporcujte hotové stehno z diviaka na pekne plátky, posoľte, okoreňte a posypte nasekaným rozmarínom. Zemiaky prekrojte na polovicu a repu na kolieska. Poukladajte okolo porcie stehna a štedro polejte s omáčkou.

 

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Nové produkty

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky