Tarte flambé Périgourdine

Ingrediencie:


Pre 4 osoby
  • 1 pór
  • 1 cibuľa
  • ½ kačacie prsia
  • 2dl volvette smotanový syr
  • 1 vajce
  • 4 lyžice múky

Na cesto:
  • 250g múky
  • 10g cukru
  • 135ml mlieka /izbovej teploty/
  • 12,5g kvasnice
  • 25g masla na kocky
  • 5g soli

Potrebné príslušenstvo

·         konvEEGtor na nepriame pečenie

·         antikorový rošt Steinless Steel Grid

·         kameň na pečenie Flat Baking Stone

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na nepriame pečenie s použitím konvEEGtora, antikorového roštu Stainless Steel Grid a kameňa na pečenie Flat Baking Stone.

Postup

1. Zmiešajte múku spolu s cukrom v miske. V mlieku si rozmiešajte kvasnice a pridajte do zmesi múky a cukru. Pridajte maslo, soľ a vymieste 15 minút. Prikryte misku čistou utierkou a nechajte cesto pekne vykysnúť približne na hodinu.


2. Medzitým zohrejte EGG na teplotu 250°C a upečte pór na tlejúcich uhlíkoch, až kým nie je pripálený do čierna. Vyberte z  EGG a nechajte vychládnuť. Potom odstráňte vrchné listy.  Do EGG vložte konveEEGtor nohami nahor, antikorový rošt Steinless Steel Grid  a kameň na pečenie Flat Baking Stone.


3. Nakrájajte pór na kolieska, očistite cibuľu a nakrájajte ju na polovičné kolieska.
Narežte kačacie prsia na úzke prúžky. Zmiešajte smotanový syr s vajíčkom a múkou a pridajte soľ a korenie.


4. Vytlačte vzduch z cesta a rozdeľte na rovnako veľké guľky. Posypte pracovnú plochu múkou a vyvaľkajte guľky na veľmi tenké cesto. Potrite vrstvou zmesi, ktorú ste si urobili zo smotanového syru, vajíčka a múky. A narovnako rozdeľte pór, cibuľu a kačacie prsia po celom ceste. . Každý tarte flambée pečte pri teplote 250°C približne 7 minút.




Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg







Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky