Údená makrela na drevenej doštičke z cédrového dreva

Ingrediencie

Pre 4 osoby

·         1 veľká čerstvá makrela

·         morská soľ

·         citrónová šťava

·         olivový olej

   


Potrebné príslušenstvo

·         1 grilovacia doštička z cédrového dreva Ceder Grilling Plank

·         liatinový rošt Cast Iron Grid alebo antikorový rošt Stainless Steel Grid

 

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na priame grilovanie s použitím liatinového alebo antikorového roštu.

Postup

1. Namočte grilovaciu dosku do vody a zapáľte drevné uhlie v EGG. Zohrejte na teplotu 180°C spolu s liatinovým alebo antikorovým roštom. Medzitým si rozporcujte makrelu a obe filety narežte pozdĺžne na polovicu.

2. Filety položte kožou na nasiaknutú doštičku, posypte morskou soľou a korením a položte doštičku na rošt. Zatvorte kopulu EGGu a filety robíte približne 12 minút až kým nie sú hotové.

3. Vytiahnite doštičku z EGG a dochuťte makrelu citrónovou šťavou a olivovým olejom a podávajte.

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Nové produkty

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky