Údený losos

Ingrediencie

Pre 4 osoby

·         4 filety z lososa, z kožou, 180g každá

·         hrubá morská soľ

·         cukor

·         8 bobkových listov

·         rastlinný olej


Potrebné príslušenstvo

·         drevná štiepka z jabloňového dreva Apple Wood Chips

·         keramická vložka ConvEGGtor

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na nepriame pečenie s použitím convEGGtora.

Postup

1. Vložte filety lososa kožou do nádoby a posypte morskou soľou a cukrom. Na vrch a vedľa filé položte bobkové listy a nechajte marinovať min. 1 hodinu a max. 4 hodiny v chladničke. Za hrsť jabloňovej štiepky namočte v miske z vodou.

2. Použite 3 bloky na zapálenie drevného uhlia v EGGu a nechajte kopulu otvorenú na 8 až 10 minút. Teplota čoskoro stúpne na 68°C , čo je ideálna teplota na horúce údenie. Medzitým opláchnite filety pod tečúcou vodou a osušte s papierovou kuchynskou utierkou. Antikorový rošt potrite olejom pomocou papierovej utierky.

3. Navlhčenú drevenú štiepku rozsypte na žeravé drevné uhlie a do EGG vložte convEGGtor a antikorový rošt. Filety položte kožou na rošt, zatvorte kopulu a nechajte údiť 20 – 25 minút.

4. Vytiahnite filety lososa z roštu a dajte dole kožu. Podávajte napríklad s cviklou na rôzne spôsoby ako napr. s pečenou cviklou, s cviklovým pyré a sladko kyslá cvikla a grilovaným Little Gem šalátom.

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Nové produkty

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky