Viaczrnný nemiesený chlieb

Predslov:

V tomto recepte používame 6 - zrnnú múku. Môžete ju kľudne nahradiť aj inými druhmi múky ako klasickou pšeničnou alebo špaldovou.

Ingrediencie:

·         850g 6-zrnnej múky

·         15g soli

·         7g sušeného droždia

·         663g vody


Potrebné príslušenstvo

·         antikorový rošt Stainless Steel Grid

·         convEGGtor

·         kameň na pečenie Flat Baking Stone

·         liatinový kotlík Cast Iron Dutch Oven

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na nepriame pečenie s použitím convEGGtoru, antikorového roštu a kameňa na pečenie.

Postup

1. Suroviny zmiešajte s vareškou. Zakryte misku s fóliou a nechajte vykysnúť pri izbovej teplote na 16 hodín.

2. Múkou posypte pracovnú dosku, hoďte cesto na dosku a niekoľkokrát preložíte cesto z oboch strán tak aby  záhyb ostal na jednej strane(na boku). Pokračujete až pokiaľ nevytvoríte guľu.

3. Posypte misu múkou a dajte do nej guľu z cesta tak aby bol záhyb navrchu. Zakryte kuchynskou fóliou a nechajte kysnúť ešte na 2 hodiny.

4. Zohrejte EGG s covEGGtorom, roštom a kameňom na pečene na teplotu 220°C. Do EGGu dajte nahriať kotlík. Omastite kotlík olejom a hoďte cesto priamo doň. Zatvorte kotlík vrchnákom na prvú polhodinu a potom bez vrchnáka na ďalších  20 minút.

 

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky