Zajačie stehná na pare

Ingrediencie:

Pre 4 - 6 osôb

·         2 zajačie stehná

·         50g soli

·         1PL feniklových semienok

·         1 cibuľa

·         ½ hlávky cesnaku

·         2cm čerstvého zázvoru

·         200g hnedých šampiňónov (alebo podľa výberu)

·         ½ PL mletého nového korenia

·         ½ PL čierneho korenia

·         3 vetvičky divokého tymiánu

·         1/8 citrónovej kôry

·         približne 600ml olivového oleja


Potrebné prísušenstvo

·         antikorový rošt Stainless Steel Grid

·         platňa na nepriame varenie convEGGtor

·         liatinový kotlík Cast Iron Dutch Oven

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na priame dusenie s použitím antikorového roštu a liatinového kotlíka a potom podľa postupu na nepriame pečenie s použitím convEGGtoru a roštu.

Postup

1. Vykostite stehná a odstráňte všetky nečisté a krvavé časti. Blany sa ľahšie odtrhnú potom, keď mäso vyberiete z nálevu. Vo vode rozpustite soľ , feniklové semienka a do tejto vody dajte mäso. Dbajte na to, aby mäso bolo celé namočené v náleve a dajte ho do chladničky na min 1 deň (max 4 dni).

2. Zapáľte drevné uhlie v EGG a zohrejte so štandardným roštom na teplotu 225°C. Vyberte mäso z nálevu a odstráňte z neho všetky blany. Opláchnite stehná pod studenou vodou a utrite do sucha kuchynskou papierovou utierkou. Stehná pevne zviažte kuchynskou nitkou. Očistite cibuľu a cesnak. Cibuľu nahrubo nasekajte. Očistite mrkvu a zázvor a nakrájajte na veľké kusy. Kefkou očistite hríby a nakrájajte na štvrťky.

3. Na rošte v EGGu zohrejte liatinový kotlík (alebo iný liatinový hrniec, nádobu). Pridajte nakrájanú zeleninu a ostatné ingrediencie bez olivového oleja, nechajte povariť na niekoľko minút. Odložte kotlík z roštu, zdvihnite rošt a položte convEEGtor. Dajte späť rošt a položte naň kotlík. Zviazané stehná vložte do kotlíka a pridajte dostatok olivového oleja na to, aby boli v ňom ponorené. Kotlík zakryte pokrievkou a zatvorte aj kopulu EGGu. Teplota automaticky klesne ak pootvoríte vzduchový ventil a dvojfunkčný liatinový vrchnák a zredukujete teplotu ďalej na 125°C, nechajte stehná napariť na približne 90 minút. Prípadne držte teplotu kopuly medzi 75 – 90°C a nechajte na pare približne 4 hodiny.

 

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky