Základ pizze

Ingrediencie:

Na 1 pizzový základ s priemerom 35 cm

  • 130 ml vody
  • 6,6 g soli
  • 0,4 g droždia
  • 250g múky


Postup

1. Do veľkej misy nalejte vodu, pridajte soľ, droždie a 10% múky. Dobre zamiešajte. Počas 10 minút pridávajte zvyšnú múku, zatiaľ čo cesto miesite rukami, až kým nebude na pocit jemné a elastické. Zakryte vlhkou utierkou a nechajte 2 hodiny kysnúť približne pri teplote 25°C.

2. Ak robíte cesto na viac pizzových základov, cesto rozdeľte na rovnaké časti po 250 gramov, umieste do "bochníkov" (guľa s rovnou základňou). Vložte ich do plastovej misky a nechajte 6 hodín (druhýkrát) nakysnúť približne pri 25°C. O ďalších 6 hodín budú základy na pizzu hotové a môžete ich obložiť a upiecť. 

 

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Nové produkty

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky