Zelerová polievka

Ingrediencie:

Pre 4 osoby

·         1 zeler

·         700ml kuracieho vývaru

·         500ml šľahačky

·         2 vajcia

·         2 plátky šunky

·         2 zelerové vňate

·         1 bageta (cca 10cm)

·         100g mierne tvrdý kozí syr

·         slnečnicový olej

       


Potrebné príslušenstvo

·         liatinový rošt Cast Iron Grid

·         liatinový kotlík Cast Iron Dutch Oven

·         polkruhová liatinová  platňa Cast Iron Griddle Half Moon

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na priame grilovanie s použitím liatinového roštu a kotlíka a potom podľa postupu prípravy aj s použitím polkruhovej liatinovej platne.

Postup

1.  Zohrejte EGG spolu s liatinovým roštom na teplotu 180°C. Medzitým si očistite a umyte zeler a nakrájajte na 1 cm hrubé plátky.

2. Položte plátky zeleru na rošt a grilujte z oboch strán. Vytiahnite plátky z roštu a vložte do kotlíka. Pridajte vývar a šľahačku a zatvorte kopulu EGG. Znížte teplotu EGGu na 140°C a nechajte variť na 15 minút.

3. Medzitým si uvaríte vajíčka na tvrdo, po uvarení ich nakrátko dajte do studenej vody. Vajcia ošúpte a najemno nakrájajte. Šunku nakrájajte na prúžky. Umyte zelerovú vňať a nasekajte najemno. Bagetu rozkrojte pozdĺž na 4 pekné tenké časti. Nakrájajte kozí syr a dajte na vrch každej časti bagety.

4. Vyberte kotlík z EGGu a na rošt položte polkruhovú liatinovú platňu (hladkou stranou nahor) a zatvorte kopulu EGG. Ponorným mixérom rozmixujte polievku až do hladka a dochuťte soľou a čiernym korením. Pomocou štetky  potrite polkruhovú platňu slnečnicovým olejom a na ňu položte bagety so syrom na vrchu. Zatvorte kopulu EGGu a zapečte na približne 1 minútu až do zlatohneda.

5. Naložte šunku spolu s vajíčkom na 4 hlboké taniere a nalejte polievku.  Vrch bagety posypte zelerovou vňaťou a podávajte s polievkou.

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky