Vegetariánske lasagne s provenskálskou zeleninou a šalátom z fenikla

Autor1 rok pred 8
Obľúbené0

Ak už ste niekedy vo svojom Big Green Egg pripravovali tradičné boloňské mäsové lasagne, potom by ste mali určite vyskúšať pripraviť aj ich chutnú vegetariánsku podobu s provenskálskou zeleninou. Práve vďaka veľkému množstvu zeleniny je toto jedlo neskutočne zdravé a chuť nezameniteľná. Verte, že budete milo prekvapení.

Vegetarian lasagne

CHOD: hlavné jedlo, obed

KATEGÓRIA: zelenina

TECHNIKA VARENIA: grilovanie, nepriame varenie, smaženie

KUCHYŇA: talianska

ÚROVEŇ: jednoduchá

DOBA PRÍPRAVY: 20 min.

DOBA VARENIA: 1 hod. 30 min.

CELKOVÁ DOBA PRÍPRAVY: 1 hod. 50 min.

PORCIE: 6



POTREBNÉ INGREDIENCIE:


LASAGNE

4 šampiňóny portobello

2 baklažány

2 cukety

2 červené papriky

2 žlté papriky

2 červené cibule

200 g tučného hrudkovitého tvarohu 

2 vajcia

3 vaječné žĺtky

250 g strúhanej mozzarelly



BYLINKOVÝ OLEJ

2 strúčiky čerstvého cesnaku

1 byľka tymiánu

1 byľka rozmarínu

8 lístkov bazalky

1 čajová lyžička kari korenia

6 lyžíc olivového oleja



FENIKLOVÝ ŠALÁT

1 fenikel

1 hrsť čerstvej žeruchy

1 hrsť čerstvého estragónu

8 byliek pažítky


fennel salad

DRESSING

3 lyžice olivového oleja

1 lyžica octu na sushi

1 polievková lyžica silného horkého bylinného likéru (napríklad Pastis)

Potrebné príslušenstvo:

PREDPRÍPRAVA 

1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a zohrejeme ho spolu s liatinovým roštom na teplotu 220 ° C.

2. Kým sa vajíčko nahrieva, ošúpeme cesnak na bylinkový olej. Z tymiánu a rozmarínu oberieme čerstvé lístky. Cesnak rozdrvíme a zmiešame so všetkými bylinkami, kari korením a poriadne premiešame s olivovým olejom.

3. Z húb portobello poodstraňujeme nožičky a čiapočky nakrájajte na plátky približne 1 cm hrubé. Baklažány a cukety pozdĺžne nakrájame na plátky približne 4 mm hrubé. Plátky potom z oboch strán dôkladne ponatierame pripraveným bylinkovým olejom.


Vegetarian lasagne


PRÍPRAVA

1. Papriky dáme grilovať na rošt približne na 10 minút a rovnomerne ich z každej strany poopekáme, kým vrchná šupka úplne nesčernie. Medzitým si upečieme plátky húb, baklažánu a cukety, pričom ich restujeme 2 minúty z každej strany. Po každom úkone poklop vajíčka zatvoríme. Plátky následne  necháme vychladnúť na čistej utierke. Papriky vyberieme z vajíčka a necháme odpočinúť v plastovom vrecku.

2. Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké krúžky. Tvaroh, vajcia a žĺtky spolu vymiešame vareškou alebo zmixujeme tyčovým mixérom.

3. Z opečenej papriky odstránime vrchnú čiernu šupky, stonky aj semiačka a dužinu nakrájame na široké pásy.

4. Zeleninu naaranžujeme do pekáča  (Ø 30 cm) v podobe prekrývajúcich sa vrstiev tak, že začneme plátkami baklažánu, ktoré posypeme kolieskami cibule. Potom navrstvíme papriku, následne huby portobello a nakoniec pridáme vrstvu plátkov cukety. Na každú vrstvu zeleniny natrieme tenkú vrstvu tvarohovej zmesi a opakujeme, kým nespotrebujeme všetku zeleninu. Poslednú vrstvu ukončíme cuketou a posypeme ju strúhanou mozzarellou.

5. Z vajíčka zložíme liatinový rošt a umiestnime doň konvektor a následne antikorový rošt. Pekáč položíme na rošt a zatvoríme poklop vajíčka. Necháme teplotu vajíčka zvýšiť na 180 ° C a lasagne necháme na tejto teplote piecť približne 40 minút do zlatohneda..

6. Po stanovenom čase vyberieme lasagne zo zeleného vajíčka a necháme ich 10 až 15 minút odpočívať. Kým lasagne odpočívajú, nakrájame očistený fenikel na tenké plátky, nakrájame lístky žeruchy, estragónu a pažítky. Zmiešajte si dokopy všetky ingrediencie na dresing, ktorým so feniklový šalátom zľahka premiešame a podávame. 


Vegetarian lasagne

Dobrú chuť!



Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď
Ak chcete napísať komentár, musíte sa prihlásiť.

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa