Pulled pork sendvič

Uverejnené: 02.12.2019 - Kategórie: Recepty

Ingrediencie:

  • 1 bravčový krk (2 až 2,5 kg )

Zmes korenín:

  • 10 lyžíc hnedého cukru
  • 2 lyžice mletej kurkumy
  • 3 lyžice cibuľového prášku
  • 3 lyžice sušeného cesnaku
  • 1,5 lyžice kajenského korenia
  • 7 lyžíc mletej papriky
  • 7 lyžíc soli

Sendvič:

  • Talianske bagetky, mäkké oválne bagetky
  • šalát coleslaw
  • vaša obľúbená BBQ omáčka

Vytiahnite mäso z chladničky. Zmiešajte všetky ingrediencie pre zmes korenia a veľkoryso mäso nakoreňte.

Drevné štiepky na údenie namočte do vody. Pár kúskov štiepok (suchých) rozmiestnite do drevného uhlia. Dvierka pre prívod vzduchu v spodnej časti nechajte otvorená. Uhlie zapáľte pomocou looftlighter. Veko  nechajte otvorené po dobu 10 - 12 minút.

Pulled pork maken

Namočené drevné štiepky nasypte na žeravé drevné uhlie. Umiestnite konvEEGGtor a vložte rošt. Bravčové mäso položte na rošt a zatvorte veko. Zahrejte na teplotu medzi 95 a 110 ° C. Mäso pečieme približne 8 hodín pokiaľ nedosiahne teplota vo vnútri mäsa 71 ° C . Teplotu zmeriate pomocou digitálneho teplomera alebo bezdrôtového teplomera s dvojitou sondou.

 

Vytiahnite mäso zo zeleného vajíčka, zabaľte ho do hliníkovej fólie a položte späť na rošt. Zavrite veko a nechajte mäso ďalej piecť vo fólii približne 6-8 hodín kým vo vnútri mäsa nedosiahne teplota 86 až 96 ° c.

 

Použite rukavice EGGmitt pre vytiahnutie mäsa z bge a nechajte ešte niekoľko hodín odpočívať vo fólii (pokiaľ je to možné tak v chladničke).

 

Odstráňte fóliu a použite drapáky na mäso, aby ste mäso naporciovali. Po tom polejte mäso grilovaciou omáčkou podľa vášho výberu. Rozkrájajte bagetky. Obložte šalátom a pridajte bohatú porciu natrhaného mäsa. Opäť môžete preliať grilovaciou omáčkou podľa chuti.

 

Dobrú chuť!!!

Prihláste sa a ohodnoďte článok

Zdieľajte