Bravčová panenka plnená figami a syrom Brie s kapustou pečenou

 

v sene, pyré z modrých zemiakov a pyré z Dule k tomu pečený zeler

Ingrediencie pre 4 osoby:
2 dule
1 hviezda anízu
100 ml bieleho vína
2 bobkové listy
1 malé červené kapusta
100 g sušených fíg
1 380 ml divinového vývaru
1 strúčik cesnaku
50 g masla
300 g modrých zemiakov
100 g cukru
600 g bravčová panenka
100 g slaniny
175 g syru brie

1 malý zeler

trocha teplého mlieka
1 malý zeler
100 ml biely port

150 g lesných húb, ako shiitakes

 
 

Na cesto:
500 g múky + múka na poprášenie pracovnej plochy
250 g vody
250 g hrubej morskej soli
1 vajce
hrsť nasekaného sena


1. Umyte a osušte dule. Nakrájajte na 4 časti a vyberte z nich jadro. Do hrnca si dáme dule, aníz, biele víno, bobkový list a vody len
toľko aby všetko zakrylo. Priveďte do varu a na miernom ohli varte asi 2 hodiny. Ak sú dule už mäkké, vytiahneme ich pomocou sitka
a dáme do mixéra spolu s cukrom. Vymiešame na hladké pyré.

2. Pripravíme si senové cesto na pečenú kapustu. Do misky dáme múku, vodu, soľ, vajce a seno. Vymiešame na cesto a na pomúče-
nej doske vyvaľkáme. Cestom obalíme kapustu a pripravíme si ju na pečenie.

3. Do misky dáme figy a zalejeme bielym portom. Necháme vsiaknuť víno do fíg po dobu 60 minút. Potom figy vytiahneme a časť na-
krájame na malé kúsky, ktoré neskôr použijeme do plnky do mäsa. Zvyšné figy použijeme na koniec na dozdobenie.

4. Do rajnice dáme vývar, bobkový list, huby, klinčeky a biely port v ktorom sme marinovali figy. Privedieme do varu a necháme redu-
kovať na 1/3 a potom dokončíme omáčku pridaním masla.

5. Olúpte modré zemiaky a uvarte v mierne osolenej vode do mäkka. Keď sú uvarené, scedíme ich z vody.

6. Bravčovú panenku si rozrežeme pozdĺž a upravíme tak aby sa dala rolovať. Naplníme na drobno nakrájanými figami a poukladáme
plátky brie syru. Zatočíme do rolády a zviažeme potravinárskym špagátom.

7. Zohrejeme si EGG na 180°C s použitím nerezového roštu. Do horúcej pahreby dáme za hrsť jablkovej štiepky na údenie a na rošt
dáme vopred uvarené modré zemiaky. Necháme zaúdiť na 10 minút aby chytili dymovú chuť a vôňu. Potom zemiaky vyberieme z EGGu.

8. Pripravíme si EGG na nepriame pečenie s použitím vložky pre nepriame pečenie a nerezového roštu. Na vložku pre nepriame pečenie
položíme misku aby nám stekajúca šťava z mäsa nehorela na vložke (ušetríme si tak čas pri čistení :) )

9. Do EGGu vložíme kapustu v ceste a zeler nakrájaný na trojuholníky. Pečieme cca 1 hodinu a vyberiem z EGGu.

10. Vložíme do EGGu plnenú roládu a pečieme do vtedy kým vnútorná teplota nedosiahne 59°C. Potom mäso vyberieme z EGGu a ne-
cháme v alobale zabalené odpočinúť na 15 minút.

11. Roládu krájame na pekné kúsky a podávame s dule pyré, modrými zemiakmi, pečenou kapustou a grilovaným zelerom.

Dobrú chuť :)


Potrebné príslušenstvo:
Vložka pre nepriame pečenie
Jablková drevná štiepka
 
<< 
 

Chcete dostávať "Menu mesiaca" automaticky emailom? Prihláste s odberuKLIKNI TU>>>


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Nové produkty

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky

Blog navigation

Latest posts