1. Predhrejte si EGG až na 250° C. Nechajte EGG nejakú dobu pri tejto teplote, aby sa aj horná kupola EGG zohriala. To je veľmi dôležité.

2. Namažte plech na pečenie maslom a prikryte dno papierom na pečenie. Do mixéra dáme misku do ktorej rozbijeme vajcia a pridáme
cukor. Následne mixujeme, pokiaľ nedosiahneme svetlú a nadýchanú hmotu. Do zmesi postupne preosejeme múku a cukor. Premiešame
opatrne tak aby cesto ostalo stále vzdušné. Na koniec pridajte trocha kôry z limetky.

3. Do EGGu vložíme keramickú vložku pre nepriame pečenia nohami hore a nerezový rošt. Cesto vylejeme do vopred vymastenej nádoby
a roztiahneme po celej ploche. Necháme postupne klesnúť teplotu na 195° C až 200° C a vložíme dnu pekáč s cestom a pečieme asi 10
minút.

4. Keď je cesto upečené, vyberieme pekáč von a cesto opatrne vyklopíme na ďalší papier na pečenie, ktorý bol dobre posypaný práškovým
cukrom. Odstráňte papier na pečenie od cesta. Ešte kým je cesto teplé, ako je položené na papieri na pečenie ho zrolujeme a necháme
vychladnúť.

5. Na polevu rozlámeme kocky čokolády a rozpustíme ju vo vodnom kúpeli. Keď máme čokoládu roztopenú, za stáleho miešania opatrne
do nej vlejeme žĺtka a mlieko. Necháme vo vodnom kúpeli a miešame pokiaľ nám zmes troch nezhustne. Nakoniec do čokoládovej zmesi
pridáme trocha likéru pre chuť. Dáme dole z ohňa, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

6. Rozviňte koláč na pracovnú dosku. Rozlejte jednu polovicu polevy na upečený základ a rovnomerne roztiahnite. Cesto potom zatočíme
do rolády a povrchu polejeme zvyškom polevy.

7. Môžete urobiť čokoládové listy na ozdobenie rolády, tak že si roztopíte čokoládu a namočíte do nej z jednej strny bobkový list. Keď čo-
koláda vychladne, budete mať pekný list na zdobenie. Podávame s lesným ovocím alebo ríbezľami.

Potrebné príslušenstvo:

Smaltovaný pekáč PREMIUM

 
 
< 
 

 

Chcete dostávať "Menu mesiaca" automaticky emailom? Prihláste s odberuKLIKNI TU>>>


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Nové produkty

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky

Blog navigation

Latest posts