Pripravíme si EGG na varenie pri 200 stupňoch.

1. Zabaľte každú mušľu do plátku anglickej slaniny, tak aby boli horná a spodná strana odkrytá.

2. Na panvici rozpustíme 50g masla a pridáme jemne nasekaný rozmarín. Krátko opečieme a dáme stranou aby vychladlo. Mušle ochutíme
soľou a čerstvo mletým čiernym korením a potrieme rozmarínovým maslom.

3. Umyte čakanku a odstráňte tvrdé jadro. Nakrájajte na tenké plátky. Umyte a vyberte jadro z jablka. Nakrájajte ho na jemné kocky a po-
kvapkajte citrónom.

4. Dáme si do EGGu wok s troškou oleja a osmažíme na ňom čakanky približne 3 minúty. Potom pridáme lyžicu medu, nakrájané jablká
a ochutíme soľou a korením. Dáme wok stranou.

5. Dáme do EGGu liatinový polmesiac a na vrúbkovanej strane dobre opečieme mušle zo strany kde nie je šunka.

6. Do škrupiny z mušle dáme opraženú čakanku a do poháru od koňaku dáme vetvičku rozmarínu a naň opečené mušle. Pri podávaní trocha
zapálime rozmarín pre arómu.


Potrebné príslušenstvo:

Liatinový polmesiac

 
< 
 

 

Chcete dostávať "Menu mesiaca" automaticky emailom? Prihláste s odberuKLIKNI TU>>>


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky