Ingrediencie pre 4 osoby:

 

2 jahňacie rebrá v celku
2 lyžice extra panenského olivového oleja
soľ
korenie

2 šálky čerstvej petržlenovej vňate
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica mletej šalotky
1/4 šálky Dijon horčice




1. Pripravte svoj EGG na priame varenie s použitím liatinového roštu a predhrejte EGG na 240°C.

2. Jahňacie potrieme olivový olejom a ochutíme soľou a korením. Sprudka opečieme na liatinovom rošte približne 1-2 minúty z každej
strany so zatvoreným vekom EGGu. Po opečení dáme mäso na stranu a vyberieme liatinový rošt. Nahradíme ho keramickou vložkou
pre nepriame pečenie s použitím nerezového roštu. Znížime teplotu na 200°C.

3. Do mixéra dáme petržlenovú vňať, cesnak, šalotku a zvyšný olivový olej. Dobre rozmixujeme a potom ochutíme soľou a korením.
Potrieme všetky rebrá horčicou a nanesieme zmes z mixéra na horčicu.

4. Jahňacie umiestnime do rozohriateho EGGu a pečieme 30 minút alebo pokiaľ nám vnútorná teplota v mäse nedosiahne 52°C. Po
upečení necháme mäso ešte 5 minút odpočinúť zabalené v alobale aby sa chute v mäse dobre rozložili. Ihneď servírujeme.

Potrebné príslušenstvo:
Liatinový rošt 
Keramická vložka pre nepriame pečenie

 

<< 
 

Chcete dostávať "Menu mesiaca" automaticky emailom? Prihláste s odberuKLIKNI TU>>>


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Nové produkty

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky

Blog navigation

Latest posts