Jemné filé z platesy s bylinkovou krustou podávané s kuskusom z karfiolu

Ingrediencie pre 4 osoby:
4 filety z platesy (100g každý)
1 citrón
1 zväzok kučeravej vňate
1/2 zväzku estragónu
100g Panko (japonská strúhanka)
50g parmezánu (strúhaného)
170g masla (pri izbovej teplote)
1/2 karfiolu
olivový olej

Pre ozdobu:
purple Shiso
jemné lístky hlávkového šalátu
Affilla Cress

 
 
1. Položte filety z platesy vedľa seba, jemne nastrúhajte citrónovú kôru. Priveďte vodu v panvici do varu a zblanžírujte petržlen a estragón
a zachladťe v studenej vode s ľadom. Osušte a dajte stranou.

2. Krustu na rybu si pripravíme z bylín, teda nasekajte petržlenovú vňať a estragón, pridajte na jemno nastrúhanú citrónovú kôru, Panko
(japonská strúhanka) a 150g masla. Všetko vložte do mixéra a vymiešame do hladka. Na koniec ochutíme ešte soľou a korením.

3. Zmes potom nanesieme na vrstvu fólie a prikryjeme ďalšou vrstvou. Vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a dáme vychladiť do chladničky.

4. Nakrájajte karfiol na menšie kúsky a rozmixujeme v mixéri pokiaľ nedosiahne konzistenciu ako kuskus. Do zmesi ešte nastrúhame
citrónovú kôru a petržlenovej vňate.

5. Pripravíme si EGG na varenie pri teplote 150⁰ C a vložíme dnu Dutch Oven- liatinový kotlík.

6. Do kotlíka pridáme zmes z karfiolu, trocha vody a zvyšok masla. Necháme chvíľu variť a nakoniec pridáme soľ a korenie. Keď je správna
konzistencia tak dáme stranou.

7. Zvýšime teplotu v EGGu na 180⁰ C a vložíme dnu liatinový polmesiac s rovnou plochou na vrchu.

8. Pokvapkáme olivový olejom a položíme rybu s krustou na vrchu a pečieme 10 až 12 minút.
Potrebné príslušenstvo:
Liatinový polmesiac
Liatinový kotlík Dutch Oven
 
< 
 

 

Chcete dostávať "Menu mesiaca" automaticky emailom? Prihláste s odberuKLIKNI TU>>>


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky