1. Na marinádu si pripravíme vanilkové struky a prerežeme ich pozdĺžne. Pridajte do rajnice biele víno, 150g cukru, struky kardamónu, celé korenie,
aníz a priveďťe do varu. Keď sa marináda začne variť tak stiahnite teplotu a pomaly varte ešte 20 minút. Potom prelejte marinádu cez sito a vráťte
do rajnice. Do marinády pridáme rozmiešaný škrob s trochou vody a za stále miešania pridávame až kým mierne nezhustne. Potom necháme mariná-
du vychladnúť. Do vychladnutej marinády vložíme jahody na minimálne 2 hodiny.

2. Rozohrejte zvyšok cukru s 50ml vody v panvici na miernom ohni kým sa nerozpustí. Zmerajte teplotu cukru pomocou teplomera a snažte sa nepre-
siahnúť teplotu 117 ° C.

3. Z vaječných bielkov si vyšľaháme sneh a po kvapkách pridávame zmes cukru s vodou. Penu necháme potom mierne vychladnúť.

4. Pripravte svoj EGG na nepriame pečenie s pomocou keramickej vložky tzv. convEGGtor a nerezového roštu. Nastavte teplotu grilu na 170° C.

5. Odstráňte jahody z marinády a poukladajte ich na tácku na pečenie. Na špičku jahôd dajte za lyžičku peny a pečte pri zavretom veku cca 7 minút,
alebo do vtedy pokiaľ pena chytí peknú hnedú farbu.

6. Jahodu servírujeme na tanier a posypeme pistáciami a mätou.

Dobrú chuť =)

 
Potrebné príslušenstvo:
Nerezový rošt
Keramický vložka - convEGGtor
Teplomer
 
<< 
 

Chcete dostávať "Menu mesiaca" automaticky emailom? Prihláste s odberuKLIKNI TU>>>


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky