Mušle s chlebom

Ingrediencie:

Pre 2 osoby

·         2kg mušlí

·         2 strúčiky cesnaku

·         2 vetvičky tymiánu

·         2 vetvičky rozmarínu

·         ½ čl wasabi

·         100ml sójovej omáčky

·         1PL olivového oleja

·         jeden 400g balenie mušlí alebo zeleniny na polievku

·         500ml bieleho vína alebo 1 fľaša Bock piva ( silné tmavé pivo)

·         5 vetvičiek petržlenovej vňate

·         5 vetvičiek trebuľky

·         5ks pažítky

·         200g creme fraiche ( hustá kyslá smotana)

·         bageta alebo chlieb


Potrebné príslušenstvo

·         antikorový rošt Stainless Steel Grid

·         panvica Stir – Fry alebo Paella Grill Pan

EGG nastavenie

Pripravte svoj EGG na priame grilovanie s použitím antikorového roštu a panvice.

 

Postup

1. Zohrejte EGG spolu s antikorovým roštom na teplotu 220°C. Medzitým si preberte mušle, tie ktoré sú otvorené alebo polámané vyhoďte. Tie dobré premyte v sitku pod tečúcou studenou vodou. Očistite cesnak a nasekajte najemno. Otrhajte ihličky z rozmarínu a lístky z tymiánu a tiež nasekajte najemno. Zmiešajte s wasabi a sójovou omáčkou.

2. Zohrejte olivový olej v panvici na rošte v EGG. Počkajte, až kým olej bude horúci a potom pridajte zeleninu a cesnak, Smažte pár minút a potom pridajte bylinky a mušle. Pridajte biele víno alebo bock pivo a zmiešanú sójovú omáčku s wasabi.  Zatvorte kopulu EGGu a varíte približne 5 minút, až kým sa mušle úplne neotvoria. Medzitým otrhajte listy z petržlenovej vňate a trebuľky a najemno nasekajte aj spolu s pažítkov.  Vmiešajte do creme fraiche (kyslej smotany).

3. Mušle vyberte naberačkou do misky. Podávajte s bagetou alebo chlebom a kyslou smotanou s bylinkami.

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Nové produkty

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Blog navigation

Latest posts