Pečená tekvica na curry s krúpami a údeným jeseterom

Potrebné príslušenstvo:

  • drevená grilovacia doska Cedar Grilling Plank
  • antikorový rošt Steinless still Grid
  • liatinový rošt Cast Iron Grid
  • kliešte Cast Iron Grid Lifter
  • konvEEGtor

Nákupný zoznam pre 4 osoby

Predjedlo:

  •  50g morskej sol
  •  5g cukru
  •  4 filety jesetera alebo pstruha
  •  50g krúpov
  •  cviklová šťava
  •  1/8 žltej curry pasty/ viď základný recept. Do čistého zaváraninového pohára odložte zostatok pasty do chladničky/.
  •  400ml kokosového mlieka
  •  ¼ stebla z citrónovej trávy
  •  ½ lyžice palmového cukru
  •  omáčka na ryby / podľa vlastného výberu/
  •  1 červená Kuri tekvica
  • zelený šalát /Little Gem/

    Predpríprava:curry
    Zmiešajte morskú soľ a cukor. Polovicou zmesi rozotrite spodok nádoby, vložte filety
    na vrch a porozotierajte zostatok tejto zmesi na filety.
    Nechajte odstáť na 4 hodiny, aby zmes soli a cukru pekne vsiakli do seba.
    Dajte variť krúpy do cviklovej šťavy( krúpy variť podľa návodu na obale ).
    Po uvarení krúpov preceďte a pridajte soľ a čierne korenie na ochutenie.
    Zohrejte curry pastu na panvici, vmiešajte do nej kokosové mlieko, podrvte citrónovú trávu a pridajte spolu s palmovým cukrom                     a s trochou omáčky na ryby.
    Povarte na miernom ohni pár minút a odstavte od sporáka.
    Očistite tekvicu, vyberte semienka a nakrájajte na plátky. Drevenú dosku na grilovanie namočte do vody, odlomte listy šalátu.

    Príprava: curry
    Vyberte antikorový rošt Stainless Steel Grid z EGG, položte liatinový rošt Cast Iron Grid a pomocou kliešťov Cast Iron Grid Lifter                      a znížte teplotu na 150° C. Opláchnite filety, odkvapkajte ich a položte na nasiaknutú grilovaciu dosku Cedar Grilling Plank na rošte.                Zatvorte vrchnák EGG a nechajte filety údiť na 8 minút.
    Potom ich vyberte a zvýšte teplotu na 250°C.  Pokiaľ sa nahrieva, zohrejte si krúpy a curry omáčku.
    Ugrilujte plátky tekvice z každej strany, dochuťte soľou a korením.
    Nakrájajte filety na pekné kúsky a podávajte z grilovanou tekvicou na tanier.
    Ozdobte so šalátovými listami /Little Gem/ , krúpami a curry omáčkou a servírujte predjedlo.
    Znížte teplotu na 200°C na prípravu Yakitori

 Kačacie prsia Yakitori s grilovanou kvakou a špenátom



Základný recept žltej curry pasty

  •  3 sušené chilli papričky, bezsemienkové
  •  5 pečených šalotiek
  •  10 strúčikov pečeného cesnak
  •  1 čl nasekaného Laos
  •  1čl nasekaného zázvoru
  •  1 lyžica nasekanej  kurkumy / žltá /
  •  1 lyžica nasekanej citrónovej trávy
  •  1 lyžica mletého koriandru
  •  1 lyžica mletého kmínu
  •  1 lyžica morskej soli
  •  1 lyžica trassi
    Namočte chilli papričky, očistite a nakrájajte šalotku a cesnak. Vhoďte ostatné ingrediencie do kuchynského robota a pomixujte na jemno


Hlavné jedlo:

  •  1 kvaka
  •  250g čerstvého špenátu
  •  1ks kačacie prsia
  •  Teriyaki omáčka
  •  sezamové semienka



    Predpríprava: Yakitori
    Ošúpte kvaku, nakrájajte na plátky a rozkrojte ešte na polovicu. Namočte kvaku na 3 minúty do jemne slanej vody a preceďte. Namočte špenát na 2 minúty do jemne slanej vody v druhej miske, preceďte a ešte vyždímajte. Urobíte pevné špenátové závitky /rolky/ na čistej utierke. Nakrájajte kačacie prsia na 16 dlhých tenkých plátkov, zatočte tak, aby ste dosiahli závitok a ponapichujte 4 závitky na každú špajdľu.

    Príprava: Yakitori
    Nakrájajte špenátový závitok na 8 hrubých plátkov a grilujte z každej strany 1 a pol minúty. Ogrilujte plátky kvaky 3 minúty z každej strany.
    Ogrilujte kačacie závitky na špajdli približne 4 minúty a otočte raz a krátko predtým ako sú hotové, potrite ich teriyaki omáčkou.
    Naložte grilované plátky kvaky na tanier, obaľte špenátové plátky v sezamových semienkach a naložte 2 plátky špenátu na každý tanier. Vedľa nich položte kačacie závitky a pokvapkajte celé porcie dookola teriyaki omáčkou.
    Vyberte liatinový rošt pomocou klieštov Cast Iron Grid Lifter. Umiestnite konvEEGtor Plate Setter nohami nahor a položte rošt späť.
    Zvýšte teplotu EGG na 250°C na dokončenie prípravy dezertu.



Slivkový tartlet s grilovaným feniklovým pyré



Dezert:

  •  1 veľká alebo 2 malé hľuzy feniklu
  •  50 g + 4 lyžice cukru
  •  1 struk vanilky
  •  40 sliviek
  •  4 lyžice trstinového cukru
  •  4 plátky lístkového cesta
  •  maslo, na premastenie

    Predpríprava: Slivkový tartlet
    Zohrejte EGG a antikorový rošt na teplotu 220° C.
    Rozkrájajte feniklový struk na plátky, každý plátok grilujte približne 3 minúty s každej strany.
    Do hrnca vlejte 1 dcl vody, pridajte 50g cukru a jadro zo struku vanilky a na miernom ohni varte až pokiaľ sa vám nespraví sirup.
    Dajte variť grilovaný fenikel do tejto sirupovej zmesi na 4 až 5 minút a miešajte až kým nevznikne pyré.
    Prepasírujte cez sitko a nechajte vychládnuť.
    Rozpoľte slivky, vyberte kôstky a posypte trstinovým cukrom.
    Omastite si maslom 4 malé tortové formy a vložte do nich papier na pečenie.
    Omastite papier maslom a posypte ho  4 lyžičkami cukru.
    Do foriem si uložíte lístkové cesto a rozdeľte feniklové pyré aby vám vyšlo na všetky formy.
    Nakoniec na cesto poukladajte slivky na stojato vedľa seba.

    Príprava: Slivkový tartlet
    Položte tortové formy na rošt a pečte 12 až 15 minút do zlatista. Hotovo!

    Dobrú chuť !

 


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Nové produkty

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Blog navigation

Latest posts