MENU 

Predjedlo:

Pstruh na drevenej doske s dusenými zemiakmi a čerstvými bylinkami

Hlavné jedlo:

Roláda z diviaka s gaštanmi a hríbami, obalená v kávovo-gaštanovej omáčke a Spätzle

Dezert:

Kaiserschmarrn

 

 

Ingrediencie:

Nákupný zoznam pre 4 osoby

 

Predjedlo: Pstruh na drevenej doske s dusenými zemiakmi a čerstvými bylinkami

 

·         6 zemiakov

·         4 ks čerstvého pstruha, výčisteného

·         3 citróny

·         1 červená cibuľa

·         200ml creme fraiche / kyslá smotana/

·         ¼ zväzku petržlenovej vňate

·         ¼ zväzku pažítky

·         olivový olej

·         soľ a čierne korenie

 

Hlavné jedlo: Roláda z diviaka s gaštanmi a hríbami, obalená v kávovo-gaštanovej omáčke   a Spätzle

 

·         100g varených gaštanov

·         100g hríbov

·         ½ cibule

·         4 strúčikov cesnaku

·         20g masla

·         1kg pliecko z diviaka

·         1 zväzok tymiánu

·         10g múky

·         Troška koňaku alebo brendy

·         200ml omáčky na teľacinu alebo divinu

·         100ml espresso

Na Spätzle:

 

·         500g múky

·         6 vajec

·         200ml vody /približne/

·         soľ

·         rastlinný olej

·         1 hruška

·         300ml jablkovej šťavy

·         brusnicový kompót

·         hrubá morská soľ a čierne korenie

 

Dezert: Kaiserschmarrn

 

·         30g hrozienok

·         2 lyžice rumu

·         4 vajcia

·         30g cukru

·         jadro z ½ vanilkového struku

·         375ml mlieka

·         125g múky

·         40g masla

·         Soľ

Podávajte s:

·         práškový cukor

·         čučoriedkový džem

 


Potrebné príslušenstvo

 

·         drevená grilovacia doska

·         konvEGGtor

·         liatinový rošt Cast Iron Grid

·         kliešte Cast Iron Grid Lifter

·         panvica Paella Grill Pan

·         teplomer Instant Read Digital Thermometer

 

Predpríprava: pstruh

 

Očistite zemiaky a nakrájajte na polovicu. Dajte ich do nádoby s vodou a trochou soli. Nakrojte citróny na časti, jemne nasekajte cibuľu, petržlen a pažítku. Potrite pstruha z oboch strán olivovým olejom, dochuťte soľou a korením a dovnútra pstruha naukladajte nakrájané citróny. Creme fraiche zmiešajte s cibuľou, rozdeľte zmes na každý tanier a posypte s polovicou nasekanej pažítky. Zakryte pstruha, taniere s creme fraiche a petržlenovou vňaťou a pažítkou a dajte do chladničky. Namočte dosku Cedar Grilling Plank na 30 minút do vody.

 

Predpríprava: diviačia roláda

 

Na roládu a na omáčku: nakrájajte najemno gaštany, nakrájajte hríby a nasekajte cibuľu a cesnak. Roztopte maslo na panvici a na miernej teplote osmažte gaštany, cibuľu a cesnak a nechajte vychládnuť.

 

Na Spätzle: Zmiešajte múku, vajcia a štipku soli. Pridávajte vodu tak, aby ste dosiahli pekne hladké, napriek tomu kompaktné ľahké cesto. Dajte variť väčší hrniec s vodou, trochu osoľte, kvapnite olivový olej. Na hrniec položte sitko na Spätzle alebo na halušky a pretlačte cesto do vriacej vody. Varíte asi 2 minúty. Keď sú cestoviny uvarené, opláchnite ich studenou vodou a precedíte. Uložte do chladničky, až pokiaľ ich nebudete potrebovať k príprave. Pliecko z diviaka narežte cez polovicu a rozložte tak aby bolo otvorené. Na mäso na naložíme polovicu zmesi osmažených ingrediencii /druhú polovicu zmesi odložte na omáčku/. Zaviňte mäso do rolády a omotajte ho kuchynskou niťou. Odložte do chladničky až pokiaľ ho nepoužijete k príprave.

Predpríprava: Kaiserschmarrn

V miske si zmiešate hrozienka s rumom a nechajte ich namočené asi na 30 min. Z vajíčok rozdelíte žĺtka, ktoré si vyšľaháte s ¾ cukru, vanilkového struku a štipkou soli. Vytvoríte jemnú a napriek tomu ľahkú zmes. Ďalej do zmesi vlejte mlieko a postupne prisypte aj múku. Preceďte hrozienka cez sitko a vmiešajte ich varechou do cesta. Odložte bielka z vajíčok na neskôr k príprave.

Príprava 1 :diviačia roláda

Zohrejte EGG na teplotu 120°C s konvEGGtorom /nohami nahor/, odkapkávaciu misu Drip Pan na konvEGGtor a liatinový rošt Cast Iron Grid. Položte roládu na rošt už rozohriatého EGG a do rolády vložte teplomer. Nechajte piecť približne 2 hodiny , až kým v strede mäsa nedosiahne teplotu 60°C a konvEGGtor Plate Setter a vložte liatinový rošt Cast Iron Grid naspať do EGG. Zohrejte Egg na teplotu 220°C. Položte roládu na rošt a grilujte, aby ste dosiahli pekný vzor na mäse. Dajte mäso preč z EGG a uložte ho v predhriatej rúre na 50°C, až pokiaľ si nedokončíte prípravu na predjedlo.

Príprava: pstruh

Dajte variť zemiaky približne na 20 minút, až kým nie sú hotové.  Naplneného pstruha položte na namočenú grilovaciu dosku, približne po 15 minútach varenia zemiakov pstruha položte na rošt vo EGG. Zemiaky precedíte a nechajte vychladiť asi na 5 až 10 minút. Pstruha varte približne 15 až 20 minút až pokiaľ neodpadnú chrbtové plutvy alebo kým teplota v strede ryby nedosiahne 50°C. Podávajte pstruha a zemiaky na taniere, dochuťte soľou a posypte bylinkami ktoré vám zostali. Creme fraiche podávajte narovnako s omáčkou.

Príprava 2: diviačia roláda

Ak boli vaši hostia spokojní a chutilo im predjedlo, vytiahnite roládu z rúry a zabaľte ho do alobalu. Ošúpte hrušku a prekrojte ju pozdĺž na štvrtiny. Na strednej teplote si v panvici zohrejte štvrtiny hrušky v jablkovej šťave. Dajte pozor aby sa šťava nevarila. Hruška musí byť mäkká a zachovala si svoj tvar. Zohrejte panvicu s ostatnými osmaženými ingredienciami na nízkej teplote. Pridajte múku, miešate a keď omáčka začne hustnúť pridajte koňak alebo brandy a dochuťte omáčkou na divinu alebo teľacinu. Dochuťte omáčku soľou a korením, a nakoniec primiešajte espresso.

Na rošt položíme Paella Grill Pan a  nalejeme trošku olivového oleja a prihrejeme Spätzle. Na každý tanier naložte Spätzle aj spolu s štvrťkou hrušky a pokvapkajte ju brusnicovým kompótom. Roládu narežte na pekné plátky, každú porciu mäsa položte na pripravené taniere a posypte s čerstvo namletým čiernym korením a namletou hrubou soľou. Naberte omáčku na každú porciu a vychutnajte! Znížte teplotu EGG na 180°C a umyte Paella Grill Pan na prípravu Kaiserschmarrn.

Príprava: Kaiserschmarrn

Z chladničky vyberte cesto, ktoré ste si pripravili pre Kaiserschmarrn. V druhej miske si vyšľahajte bielka /ktoré ste mali odložené/ s cukrom až kým zmes nezačne tuhnúť. Varechou opatrne zmiešajte zmes s cestom.

Paella Grill Pan položte na rošt v EGG a dajte topiť maslo. Nalejte cesto do panvice a opečte až pokiaľ spodná strana nie je upečená do hneda. Otočte “palacinku“ a opečte druhú stranu tiež do hneda. Palacinku položte na dosku na krájanie a nakrájajte na kúsky. Hoďte kúsky späť do panvice a posypte práškovým cukrom. Podávajte s malým množstvom čučoriedkového džemu.

 

Nastavenie Big Green Egg formy vareniaNastavenie Big Green Egg formy varenia

Teploty a časy varenia v Big Green Egg


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky