"Vacherin Mont d´Or" syr a tenier s crudités

 
 
1. Použijeme syr v drevnej krabičke bez horného veka. Olúpte a najemno nasekajte cesnak. Prerežte syr v strede a vložte dnu
nasekaný cesnak a pokvapkajte bielym vínom.

2. Umyte reďkovky, ošupte mrkvu zeler a
zemiaky La Ratte a uvaríme ich v mierne osolenej vode, spolu s olúpaným strúčikom cesnaku, tymian a rozmarín. Keď sú ze-
miaky uvarené, hneď ich preceďte z horúcej vody a opláchneme v studenej vode, aby sa ďalej nevarili.

3. Medzi tým opláchnite kapustu a nechajte odkvapkať. Umyte listy zeleru a nakrájate na prúžky.

4. Pripravíme EGG na prudké opekanie pri teplote 220° C. Na rozpálenom rošte z každej strany opečieme stehná a dáme na stranu.
Približne 2 minúty z každej strany.

5. Umiestnite do EGGu liatinový kotlík Dutch Oven a rozpustite v ňom husací tuk. Pridáme kapustu, krátko je urestujeme a zalejeme
bielym vínom a pridáme bobkový list. Na kapustu poukladáme vopred opečené stehná. Položte veko z kotlíka a nechajte dusiť 20 minút.
Priebežne premiešajte.

6. Z bravčového karé odkrojíme 2 hrubšie plátky, ktoré ďalej nakrájame na 4 kusy. Použijeme liatinový polmesiac s mriežkovou plochou
hore a tam karé dobre opečieme.

7. Rozpustíme si v panvici maslo a krátko v ňom restujeme nakrájané listy zeleru. Maslo neskôr použijeme pri servírovaní.

8. Na tanier dáme zemiaky, potom udusenú kapustu, stehno z Jarabice a karé. Ozdobíme kúskami zeleru a pokvapkáme maslom.

Potrebné príslušenstvo:
Liatinový polmesiac
Liatinový kotlík Dutch Oven
 
< 
 

 

Chcete dostávať "Menu mesiaca" automaticky emailom? Prihláste s odberuKLIKNI TU>>>


Najpredávanejšie

Informácie

Výrobcovia / značky

Zľavnený tovar

Dodávatelia

Žiadny dodávateľ

Štítky

Blog navigation

Latest posts